Irodánk nyári nyitvatartása a Kapcsolat menüpontban található. 

Kánikula miatt pénteki napokon nem adtunk fel csomagokat.

+36-20/340-0280          

Impresso Nicaragua Finca Aurora Specialty szemes kávé 250g
Impresso Nicaragua Finca Aurora Specialty szemes kávé 250g
5 100 Ft
ÚJ

Impresso Nicaragua Finca Aurora Specialty szemes kávé 250g

Kiszerelés
250g
Koffeintartalom
Koffeint tartalmazó
Arabica-Robusta arány
100% arabica
Gyártó
Impresso
Várható kiszállítás
2024.07.29
Alacsony készlet
5 100 Ft
Egységár: 20 400 Ft/kg
A vásárlás után járó pontok: 51 Ft
Részletek

IMPRESSO Coffee ROASTERY - Alapítva 2017.

A kávé tudomány, közösség és szenvedély – egyetlen csészébe zárva.
Az alapítást megelőzően pörkölőmesterünk, Körmendi Gábor ideje jelentős részét Dániában töltötte, ahol az egyik legnagyobb szaktekintélytől, Morten Münchow-tól sajátíthatta el a pörkölés tudományát. Ezt egy átfogó, 12 hetes intenzív sensory képzés követte, ahol a kávé ízösszetevőinek pontos elemzését és értékelését sajátította el. Pörkölés során számára a legfontosabb a kávé területi- és fajtajellege mellett az édesség maximális kihangsúlyozása.
A remek alapanyagokról pedig beszerzőnk, Gál Vivien gondoskodik, aki a nemzetközi kávés szervezetnél (SCA) oklevelet szerzett.

Impresso Coffee Roaster - Nicaragua Finca Aurora espresso készítéséhez pörkölt specialty kávé

Ország: Nicaragua
Régió: Matagalpa
Farm: Finca Aurora
Farmer: Dr. Enrique Ferrufino
Variáns: Parainema
Feldolgozás: natural
Fekvés: 1200 – 1400 masl

Pörkölés dátuma: 2024.06.07.

Ízjegyek: őszibarack, pink grapefruit, sárgadinnye, citromos tea

Mit jelent nekünk ez a kávé:

Annyira könnyed, mégis elég sűrű – Finca Aurora nem először szerepel a kínálatunkban, és biztosan nem utoljára! Csonthéjas gyümölcsös jegyei közül a barack emelkedik ki igazán, ezt pedig remekül egyensúlyozza citrusos, édes, grapefruitos jellege. Minket hamar megnyert magának!

Dr. Enrique Ferrufino, amellett, hogy egyébként sebész, gyermekkora óta a matagalpai hegyek egyik kávéültetvényén nevelkedett. Gyermekorvos feleségével együtt 1992-ben döntöttek úgy, hogy visszatérnek a kávétermesztéshez. 2004-ben vették meg Finca Aurorát. Az azóta eltelt időben az együtt dolgozik, követve a kitűzött célt: a minőségi kávé előállítását. A törpe méretű Sarchimor családba tartozó Parainema tétel kimondottan gyümölcsös, csonthéjas jegyekkel és csokoládés lecsengéssel.
Munkásságuk fő értékét abban látják, hogy másokat is a kávén keresztül inspriálhassanak. Az évek rengeteget fektettek bele, hogy munkásaiknak megfelelő fizetést, biztonságos környezetet, egészségügyi szolgáltatásokat és képzést biztosítsanak. Továbbá együtt dolgoznak kisebb termelőkkel is, akiket segítenek a fejlődésben.
Mindezek mellett, a természet megőrzése is rendkívül fontos szerepet játszik a Ferrufino család életében. Csak megújuló energiaforrásokat használnak, és kitartóan ügyködnek a vizek tisztaságának és a környező élővilágnak a megőrzésén. Sok őshonos fát megőriztek, ami amellett, hogy remek árnyékot nyújt az ültetvénynek, diverz élővilágnak ad otthont.
Finca Aurora volt az első farm Nicaraguában, ahol a helyszínen valamennyi feldolgozási forma biztosított volt, egészen a zsákolásig egy helyben végezhető minden munkafolyamat. Ennek az adottságnak köszönhetően teljes mértékben kontrollálható minden folyamat.

Nettó súly: 250 g

Csomagajánlatok
Vélemények
Legyen Ön az első, aki véleményt ír!
Hasonló termékek