Kedves Vásárlóink! 2024. március 5-én (kedden) tervezett áramszünet miatt a csomagfeladás és a személyes átvétel szünetel. 
Megértéseteket köszönjük! 

+36-20/340-0280        

Blog

Az 5 leggyakoribb hiba, amivel a kávé készítését elronthatjuk

Kávébolt.net
2023.01.12 07:54
Az 5 leggyakoribb hiba, amivel a kávé készítését elronthatjuk

Ha kávézásról van szó, a kedvenc italunkkal szeretünk jó kapcsolatot ápolni, hiszen vannak napok, amikor szinte lehetetlen akár az ágyból is kikelnünk nélküle. Sokszor ez segít átlendülni a holtponton, újra inspirációt találni és nekivágni a napnak, vagy folytatni egy fáradt utat! De melyek azok a lépések, amelyekkel elronthatjuk a kedvenc italunkat? Mi szóltunk! ;)

 

  1. A víz minősége: sokszor az a legegyszerűbb, ha csapvízből főzzük a kávénkat, de gondoltál már arra, hogy szűrt vizet vagy palackozott ásványvizet használj? Bizony, ez az apró dolog is merőben megváltoztathatja a kávé ízét, hiszen sokkal selymesebb ízélmény kapunk, ha minőségi vízzel dolgozunk. 
  2. A kávé tárolása:  kiemelkedően fontos, hogy a kávét valóban hűvös, sötét és száraz helyen tároljuk. Ügyeljünk rá, hogy lehetőség szerint légmentesen záródó tárolóban, zacskóban vagy dobozban helyezzük el, hogy a minősége ne romoljon, ugyanis ha a kávé a tárolás során oxigénnel vagy meleggel érintkezik, gyorsabban elveszíti az aromáját.
  3. A kávéfőző tisztán tartása: talán sokan elfelejtik, de álljon itt emlékeztetőül, hogy igen, a kávéfőzőt is rendszeresen meg kell tisztítani. A baktériumok és a penészgombák mindenhol szabadon terjednek, így a kávéfőzőt sem kerülik el. Ha ezt a cikket olvasod, tekintsd jelként, hogy megtisztítsd a kávéfőződ! 
  4. A kávébab frissessége: bizony, a tökéletes feketekávé elkészítéséhez frissen őrölt kávébab szükséges. Ha van rá lehetőségünk, akkor mindenképp érdemes egy háztartási kávédarálóba befektetni, hiszen ez sokáig biztosíthatja számunkra a tökéletes kávé élményét. 
  5. A megfelelő csésze és tálalás: a kávézás élménye akkor a legtökéletesebb, ha a részletekre is odafigyelünk. A kávé fogyasztásához leginkább a vastagabb falú, keskenyebb szájú csészéket ajánljuk, de remek döntés az is, ha előmelegítjük a csészét, így a kávénk tovább marad forró. 

 

Hasznos ezekre a részletekre odafigyelni, hiszen ahogy az életet, úgy a kávénkat is érdemes élvezni, és nem csak “túl lenni” rajta. Akár otthon fogyasztjuk el a pokróc alá bújva, vagy a home office-ban az elvégzendő feladatok mellett, a kávézás egy igazi rituálé, melynek érdemes megadni a módját. 

2023-ban engedd meg magadnak a kávézás élményét, és válogass különleges termékeink között a weboldalunkon: Kávébolt.net – Kávé webáruház. Több mint 100 féle kávé (kavebolt.net)