+36-20/340-0280          

Eureka Mignon Crono Kávéőrlő
Eureka Mignon Crono Kávéőrlő
89 990 Ft

Eureka Mignon Crono Kávéőrlő

Eureka Mignon Crono Kávéőrlő
Eureka Mignon Crono Kávéőrlő
Eureka Mignon Crono Kávéőrlő
Gyártó
Eureka
Rendelhető
89 990 Ft
Részletek

Termékbemutató video


Az őrlő elsősorban alternatív kávékészítéshez használható, az 1-2 állás között eszpresszó finomság is elérhető, de csak nagyon szűk intervallumban. 

Eureka, őrlőkben az élvonalban, már 1920 óta. Talán így lehetne a legjobban jellemezni a gyártót. Van, ami nem változott a kezdetek óta, ugyanis azóta is büszkén viselhetik a "100% Made in Florence" feliratot. A termékeket ugyanis a kezdetektől fogva Firenzében tervezik és állítják össze, kézzel. Ez idő alatt egy szokatlan kettősség jellemezte a gyártót. A professzionális szegmens mellett az otthoni vonalat sem hanyagolta el, sőt a kettő előnyeit mindig átültette a másik szegmenst célzó termékekbe is. Általában a gyártóknál inkább egy kategóriára koncentrálnak. Szerencsére egyik vonal termékei sem sínylették meg ezt a két fronton való "támadást". Az Eureka termékeit a folyamatos megújulás és a fogyasztói igényekre való hihetetlenül gyors reagálás jellemzi. Az őrlők átgondoltságát és megbízhatóságát jól jelzi, hogy van, amihez szinte a kezdetek óta nem nyúltak hozzá, vagy az alap modellre építettek új funkciókat.


A Mignon Crono az alábbi tulajdonságokkal rendelkezik:

Síktárcsás, 50 mm-es kés, a konzisztens, homogén őrlemény érdekében.
Halk működés.
Alkalmas alternatív kávékészítési módokhoz.
Fokozatmentes őrleményfinomság-állítás.
300 grammos babtartály.
1350-es fordulatszám.
260 W teljesítmény.
Kompakt dizájn, 5,6 kilogrammos nettó tömeg.
Direkt, karbaőrlős kialakítás, szűrőtartó kar tartóval.

Ideális otthoni használatra, esetleg kisebb forgalmú kávézói környezetbe, irodákba.


A készülékben található késpár élettartama körülbelül 400-500 kg.
Ez 20 grammos adaggal számolva 40000-50000 szimpla eszpresszónak felel meg (filterkávénál nagyobb lehet az érték). De ez függ a felhasznált kávétól is.
Fontos, hogy gyári kést vásároljunk a készülékhez. Az utángyártott (ez a gyári "ellentéte" daraboknak közel sem olyan precíz a kidolgozása (sorjás élek többek között) és az élettartamuk is jelentősen rövidebb.
A számoláson kívül úgy tudhatjuk meg, hogy egy kés elhasználódott, hogy az őrlemény "puhának", pépesnek tűnik. Olyan, mintha a kés már csak malomkő üzemmódban működne. Ezen felül, ha a kávéőrlő kikapcsolt állapotában kiszedjük a késeket, a körmünket az éleket végighúzva megkarcolja a körmünket. De utóbbi metódust inkább bízzuk szakemberre.


Technikai adatok:
Feszültség: 230V
Frekvencia: 50Hz
Fázis: 1 (egyfázisú)
Rpm: 1.350
Teljesítmény: 260W
Maximális működési idő: 30 perc

Edzett acél síktárcsás kés 50 mm átmérőjű
Élettartam: 500 kg
Tartály térfogat: 300g
Méretek szélesség x hosszúság x magasság: 120x180x350mm
Súly: 5,6 kg

Garancia: 1 év


Figyelem! Az őrlemény finomságát csak őrlés közben szabad állítani. Ennek elmulasztása az őrlő meghibásodásához vezethet

Csomagajánlatok
Vélemények
Legyen Ön az első, aki véleményt ír!
Kiegészítő termékek
Hasonló termékek