Irodánk nyári nyitvatartása a Kapcsolat menüpontban található. 

Kánikula miatt pénteki napokon nem adtunk fel csomagokat.

+36-20/340-0280          

Hario V60 Drip Decanter 700ml
Hario V60 Drip Decanter 700ml
11 490 Ft

Hario V60 Drip Decanter 700ml

Hario V60 Drip Decanter 700ml
Hario V60 Drip Decanter 700ml
Hario V60 Drip Decanter 700ml
Hario V60 Drip Decanter 700ml
Hario V60 Drip Decanter 700ml
Gyártó
Hario
Várható kiszállítás
2024.07.16
Alacsony készlet
11 490 Ft
A vásárlás után járó pontok: 115 Ft
Részletek

A Drip Decanter a HARIO-tól egy jól átgondolt, elegáns és rendkívül könnyen használható termék, amellyel pár perc alatt egy igazán izgalmas, aromákban gazdag forró kávét tudunk készíteni. A papírfilterbe helyezett őrleményt forró vízzel öntjük le, amiből szép lassan az alatta lévő üveg kiöntőbe csepeg le a kávé.

Az eszköz teteje egy speciális kialakítású 02-es V60 Dripper, ami a készítés után könnyen kiemelhető. Kúp alakú kialakításának köszönhetően az őrlemény vastagabb réteget alkot, mint egy hagyományos filterfőzőben. Az őrlemény felületére körkörösen öntött víz minden oldalról a középpont felé áramlik, javul az őrlemény extrakciója, így gazdagabbá teszi a kávé ízét. A speciális bordázat miatt a HARIO papírfilter (a perforáció mentén történő behajtása után) tökéletesen illeszkedik a tölcsérbe. Előáztatáskor ezekre a bordázatokra tapad a filter, ami ezáltal nem hajlik, mozdul el. Kávékészítés után a filter a használt kávéval együtt egy mozdulattal kiemelhető, ezért a tölcsér mosogatást nem igényel - csak egy gyors öblítést.
Az alja egy kúp alakú üveg, ami a nyakánál egy szilikon gumival van ellátva a könnyű kezelhetőség érdekében. Ezt egy gombbal elég lepattintani és az üveg mosogatógépben is mosható.
A Drip Decanterrel lehetőségünk nyílik arra, hogy több adagnyi (akár 500 ml) kávét készítsünk, majd ugyanabban az eszközben szolgáljuk fel. Az eszköz 1-4 kávé készítésére alkalmas, de ajánlott 2-3 csésze készítéséhez használni, így jönnek ki leginkább az ízek.

A csomag tartalma:

  • V 60 Dripper (02) fekete műanyag
  • Decanter üveg
  • Szilikon védőgumi
  • 40 db papírfilter


A Drip Decanter használata:

1.) A V60 Dripper tölcsért helyezzük bele az üveg Decanterbe.


2.) Egy papírfilternek hajtsuk be a perforált szélét és helyezzük szétnyitva a tölcsérbe.


3.) Forraljunk frissen tisztított, lágyított vizet. Ebből kb. 100 ml-t körkörös mozdulatokkal öntsünk a tölcsérbe, hogy a papír jó alaposan átázzon. Ez azért fontos, mert a papír ilyenkor megszívja magát a lehetséges maximális vízmennyiséggel, így a kávé átszűrésekor a lehető legkevesebb értékes anyagot fogja meg. Legalább annyi vizet öntsünk a filterre, hogy az rátapadjon a tölcsér belsejére, annak mintázata ilyenkor „átüt” a papíron.


4.) Ezáltal az átfolyó víz a Decanter üveget is előmelegíti. Fontos, hogy ezt vizet az őrlemény kiáztatás megkezdése előtt távolítsuk el.


5.) Kávé: Lehetőség szerint világosabb pörkölésű, 100% arabika (filter-keverék vagy Single Origin) kávét használjunk. Őröljünk frissen, közepesen szemcsésre. Adagolás: 1 adagnál kb. 10g, 2 adagnál kb. 20 g (A szükséges mennyiségű őrlemény kimérését segíti a jelzés az adagolókanálban)


6.) Víz: A vizet melegítsük kb. 90°C-ra vagy forraljuk fel és hagyjuk kicsit visszahűlni. Adagolás: 1 adagnál kb. 120ml, 2 adagnál kb. 240 ml. Avíz egyharmadával (lassú, körkörös mozdulatokkal) kezdjük el a feltöltést, majd várjunk 30 mp-et. Ez idő alatt az őrlemény megszívja magát, kicsit felhabosodik a felszíne.


7.) A fél perces előáztatás leteltével folytathatjuk a feltöltést ugyanolyan lassú és körkörös mozdulatokkal, mint ahogy eddig.


8.) Ennek megfelelően a kávé nagyjából 1,5-3 perc alatt fog lecsepegni.

Tippek:
Ha a készítés után pihentetjük, levegőzetjük 1-2 percig a kávét, aromái kibomlanak, így sokkal gazdagabb ízélményben lesz részünk.
Ha rögtön ízesíteni is szeretnénk, közvetlenül az őrlemény előáztatása előtt az előmelegített Decanterbe töltsünk ízlés szerint (10-20ml) ízesítő cukorszirupot, kevés nádcukrot vagy akár tejet, kávétejszínt. Ha valamilyen ízesítést alkalmazunk, a lecsepegett kávét mindenképpen keverjük össze.
A víz mennyiségét és hőfokát, az őrlemény finomságát és mennyiségét később kedvünk és a használt alapanyag tulajdonságai szerint változtatgathatjuk attól függően, hogy mennyire szeretnénk lazább vagy sűrűbb italt kapni.

A V60 használatához megfelelő méretű és alakú papírfilter szükséges, amiből a doboz 40 db-ot tartalmaz.

Csomagajánlatok
Vélemények
Legyen Ön az első, aki véleményt ír!
Kiegészítő termékek
Hasonló termékek