+36-20/340-0280          

Hario V60 piros műanyag Dripper, 2 adagos
Hario V60 piros műanyag Dripper, 2 adagos
2 990 Ft

Hario V60 piros műanyag Dripper, 2 adagos

Filterkávé készítésére alkalmas eszköz.

Gyártó
Hario
Várható kiszállítás
2024.06.25
Raktáron
2 990 Ft
A vásárlás után járó pontok: 30 Ft
Részletek

A V60 Dripper egy különleges minőségű filterkávé készítésére alkalmas eszköz. Használata rendkívül egyszerű, pár perc alatt egy igazán izgalmas, aromákban gazdag forró kávét tudunk készíteni. A papírfilterbe helyezett őrleményt forró vízzel öntjük le, amiből szép lassan a V60 alá helyezett csészébe csepeg le a kávé.

- Kúp alakú kialakításának köszönhetően az őrlemény ideális vastagságú réteget alkot. Az őrlemény felületére körkörösen öntött víz minden oldalról a középpont felé áramlik, javul az őrlemény extrakciója, így gazdagabbá teszi a kávé ízét.

- A speciális bordázatba a HARIO papírfilter (a perforáció mentén történő behajtása után) tökéletesen illeszkedik a tölcsérbe. Előáztatáskor ezekre a bordázatokra tapad a filter, ami ezáltal nem hajlik, mozdul el.

- Kényelmes, praktikus használat. Kávékészítés után a filter a használt kávéval együtt egy mozdulattal kiemelhető, ezért a tölcsér mosogatást nem igényel. Csak egy gyors öblítést.

 

A V60 Dripper részei:
- HARIO V60 dripper (tölcsér)
- műanyag adagolókanál (8-12g)

Szín: Piros

 

A V60 Dripper használata:

 

1.)      Melegítsünk tisztított, lágyított vizet. Eközben…

2.)      V60 tölcsért (dripper) helyezzük rá közvetlenül vagy drip station segítségével egy megfelelő űrtartalmú pohárra, kiöntőre, csészére.

3.)      Majd tegyük rá az egészet egy (gramm pontossággal mérő) mérlegre.

4.)      Egy papírfilternek hajtsuk be a perforált szélét éshelyezzük szétnyitva a tölcsérbe.

5.)      forró (kb. 80-90°C hőfokú) vízből körkörös mozdulatokkal öntsünk a tölcsérbe annyit, hogy a papír jó alaposan átázzon. Ez azért fontos, mert a papír ilyenkor megszívja magát a lehetséges maximális vízmennyiséggel, így a kávé átszűrésekor a lehető legkevesebb értékes anyagot fogja meg. Legalább annyi vizet öntsünk a filterre, hogy az rátapadjon a tölcsér belsejére, annak mintázata ilyenkor „átüt” a papíron. Vegyük figyelembe, hogy az átfolyó víz a csészénket-poharunkat is előmelegíti.

6.)      Kávé: Lehetőség szerint világosabb pörkölésű, 100% arabika (filter-keverék vagy Single Origin) kávét használjunk.

7.)      Őröljünk frissen, az eszpresszó finomságnál láthatóan és érezhetően szemcsésebbre. Az egységes őrlemény csak őrlőtárcsás őrlőkkel érhető el.  

8.)      Fontos! A pohárban / kiöntőben / csészében lévő vizetöntsük ki!

9.)      A mérleget tarázzuk.

10.)  Kávé adagolás: 17-20 g őrleményt óvatosan szórjunk a papírfilter aljába.

11.)  Víz: 80-95 °C-os vízből - 300 gr. A tapasztalatok alapján ez a kávé/víz arány (1:15-18) jó csészeminőséghez vezet. Természetesen kísérletezni szabad, sőt javasolt!

2.)  Annyi vizet öntsünk (kis, körkörös mozdulattal) a filter közepébe, a kávéőrleményre, hogy az átnedvesedjen. Ügyeljünk arra, hogy a víz közvetlenül ne érintse a papírt, mert a papír elvezeti a vizet a kávé mellett-alatt. Ehhez az előáztatáshoz és a későbbi felöntésekhez „hattyúnyakú” kiöntőt (pl.: Hario Buono) használjunk. Csak így tudjuk tökéletesen kontrollálni a víz áramlását.

13.)  Várjunk kb. 30 mp-et. Ez idő alatt az őrlemény megszívja magát, kicsit felhabosodik a felszíne.

14.)  Az előáztatás leteltével folytathatjuk a feltöltést lassú, a középponttól kifelé majd vissza a középpont felé haladó körkörös mozdulatokkal – spirálban, „csigavonalban”haladva. Annyi vízzel öntsük fel a kávéőrleményt, hogy két-három ujjnyi vízréteg lepje el.

15.)  A vízzel felöntött kávéőrleményt keverje meg, hogy minden kávészemcse egyszerre egységesen kivonatolódjon.

16.)  Ezután szakaszosan folytassuk, kis egységekben töltsük fel a vizet. Törekedve arra, hogy a kávéőrleményen a víz szintje állandó (két-három ujjnyi) maradjon, azaz kb. olyan tempóban öntsük fel, ahogy lecsepeg. Közben arra is vigyázzunk, hogy a víz ne hűljön ki.

17.)  Ha minden jól megy, (az előáztatási időt nem számítva) a kávé nagyjából 3 perc alatt fog lecsepegni.

 

Tippek:

- A víz mennyiségét és hőfokát, az őrlemény finomságát és mennyiségét később kedvünk és a használt alapanyag tulajdonságai szerint változtatgathatjuk attól függően, hogy mennyire szeretnénk lazább vagy sűrűbb italt kapni. (pl.: Ha valamivel kevesebb kávét szeretnénk készíteni, javasolt arány: 13 g kávé / 225 gr víz. Ebben esetben mindenképpen finomítsunk az őrleményen.)

- Ha a készítés után pihentetjük, levegőzetjük 1-2 percig a kávét, aromái kibomlanak, így sokkal gazdagabb ízélményben lesz részünk.

- Ezt a kávét általában magában, ízesítés nélkül fogyasztják, de természetesen egy kevés cukrot vagy tejet lehet hozzá tenni.

A V60 használatához megfelelő méretű és alakú papírfilter szükséges, amit a doboz nem tartalmaz.

 

Csomagajánlatok
Vélemények
Legyen Ön az első, aki véleményt ír!
Kiegészítő termékek
Hasonló termékek