+36-20/340-0280        

Impresso Anytime szemes kávé 250g
Impresso Anytime szemes kávé 250g
3 490 Ft
ÚJ

Impresso Anytime szemes kávé 250g

Csökkentett koffeintartalmú szemes kávé

Kiszerelés
250g
Koffeintartalom
Koffeint tartalmazó
Arabica-Robusta arány
100% arabica
Gyártó
Impresso
Várható kiszállítás
2024.04.16
Raktáron
3 490 Ft
Egységár: 13 960 Ft/kg
A vásárlás után járó pontok: 35 Ft
Részletek

IMPRESSO COFFEE ROASTERY - Alapítva 2017.

 

A kávé tudomány, közösség és szenvedély – egyetlen csészébe zárva.
Az alapítást megelőzően pörkölőmesterünk, Körmendi Gábor ideje jelentős részét Dániában töltötte, ahol az egyik legnagyobb szaktekintélytől, Morten Münchow-tól sajátíthatta el a pörkölés tudományát. Ezt egy átfogó, 12 hetes intenzív sensory képzés követte, ahol a kávé ízösszetevőinek pontos elemzését és értékelését sajátította el. Pörkölés során számára a legfontosabb a kávé területi- és fajtajellege mellett az édesség maximális kihangsúlyozása.
A remek alapanyagokról pedig beszerzőnk, Gál Vivien gondoskodik, aki a nemzetközi kávés szervezetnél (SCA) oklevelet szerzett.
Kávéinkat az újonnan piacra lépő lengyel cég, a Coffed SR5-ös pörkölőjén pörköljük, manufakturális körülmények között.

Brazil Samba
Régió: Minas Gerais
Tétel: Samba
Fekvés: 1000 masl
Feldolgozás: Natural
Variáns: Bourbon, Mundo Novo, Catuai
Szüret: Január – December

Colombia Decaf de Cana

Ország: Colombia
Régió: Huila
Variáns: Castillo, Caturra, Colombia
Feldolgozás: mosott,
Fekvés: 1400-2000 masl

Ízprofil: Ízjegyek: vérnarancs, mogyoró, tejcsokoládé

Pörkölés dátuma: 2024.03.05.

Mit jelent nekünk ez a kávé:

Klasszikus kávéélmény – csaknem akármennyiszer a nap folyamán, ez volt a kitűzött cél. A blend 50%-ban koffeinmentes kávét tartalmaz, ami igencsak kihívásokkal teli volt, hiszen fontos szempontként tűztük ki: a végeredmény a kiegyensúlyozott, kellemesen savas, de határozottan mogyorós, tejcsokis irányba menjen.

A blend megalkotásánál azoknak szerettünk volna kedvezni, akik szívesen fogyasztanának napi több csésze kávét – de a koffein limitálja a lehetőségeiket. Célunk az volt, hogy akár az idősebb korosztály számára, nagyszülőknek, szülőknek, a koffeinre érzékenyek számára, vagy éppen csak a munka közben sok kávét fogyasztóknak egy olyan, 50% koffeinmentes kávét alkossunk, amely ízélményben a klasszikus kávéélményt nyújtja.

 

Hogyan született meg az ötlet? 

Egy fáradt nap végén a véletlen folytán. Bizony, igencsak sokáig kerestük a már lepörkölt 5 kilogrammnyi koffeinmentes kávét, ami sajnos már 5 kg Classic Line Brazil alatt pihent. A kávét felkevertük, lekóstoltuk: a kávé pedig jó volt. Tesztközönségnek egy irodista csapat jelentkezett (köszi, Miki!), akik rendkívül pozitívan élték meg, hogy nyugodt szívvel fogyaszthatnak napi 5-6 csésze kávét.

Megalkotás során az általatok már ismert Classic Line Brazil tételünket a specialty tételek koffeinmentes, Decaf de Cana tételével fele-fele arányban vegyítettük. A tesztek során az arányt mindenképp szerettük volna megtartani, ezzel biztosítva a kávé többszöri fogyaszthatóságát. A mosott kolumbiai tétel azonban kezdetben igencsak savas irányba tolta az eredményt, így végül az a döntés született, hogy a blendbe kerülő koffeinmentes kávénak egy új pörkölési profilt alkossunk, amivel még kellemesebben simul össze a Brazil kávénkkal. 

Elkészítési javaslatunk espressohoz:

Bemenő: 18 g
Kijövő: 30 g
Vízhőfok: 93°
Idő: 27-33 s

Nettó súly: 250 g

 

 

 

Vélemények
Legyen Ön az első, aki véleményt ír!
Kiegészítő termékek
Hasonló termékek