Kedves Vásárlóink! 2024. március 5-én (kedden) tervezett áramszünet miatt a csomagfeladás és a személyes átvétel szünetel. 
Megértéseteket köszönjük! 

+36-20/340-0280        

Impresso Burundi Yandaro Specialty szemes kávé 250g

Kiszerelés
250g
Koffeintartalom
Koffeint tartalmazó
Arabica-Robusta arány
100% arabica
Gyártó
Impresso
Nincs raktáron
5
4 900 Ft 
4 655 Ft
Egységár: 18 620 Ft/kg
Kezdete: 2024.03.01   Vége: 2024.03.03
Kedvezmény: 5
Megtakarítás 245 Ft
Akcióból hátralévő idő:
nap
óra
perc
mp
Nincs raktáron
A vásárlás után járó pontok: 47 Ft
Részletek

IMPRESSO Coffee ROASTERY - Alapítva 2017.

A kávé tudomány, közösség és szenvedély – egyetlen csészébe zárva.
Az alapítást megelőzően pörkölőmesterünk, Körmendi Gábor ideje jelentős részét Dániában töltötte, ahol az egyik legnagyobb szaktekintélytől, Morten Münchow-tól sajátíthatta el a pörkölés tudományát. Ezt egy átfogó, 12 hetes intenzív sensory képzés követte, ahol a kávé ízösszetevőinek pontos elemzését és értékelését sajátította el. Pörkölés során számára a legfontosabb a kávé területi- és fajtajellege mellett az édesség maximális kihangsúlyozása.
A remek alapanyagokról pedig beszerzőnk, Gál Vivien gondoskodik, aki a nemzetközi kávés szervezetnél (SCA) oklevelet szerzett.
Kávéinkat az újonnan piacra lépő lengyel cég, a Coffed SR5-ös pörkölőjén pörköljük, manufakturális körülmények között.

Impresso Coffee Roaster - Burundi Yandaro espresso készítéséhez pörkölt specialty kávé

Régió: Kayanza
Körzet: Yandaro, Kayanza, Kabarore
Mosóállomás: Yandaro
Fekvés: 1700-1800 masl
Variáns: Red Bourbon
Feldolgozás: Washed

Pörkölés dátuma: 2024.01.10.

Ízjegyek: édes őszi barack, gumicukor, citromos tarte

Mit jelent nekünk ez a kávé:

Már illatra is a búcsújárást idézte fel: egyszerre édes és friss cukorka illata nagyon vonzó volt, és izgatottan vártuk, vajon ízeiben mennyire köszön vissza. Nem is kicsit! Édes, lédús őszibarack íze mellett jelen van kellemes, gumicukrokra emlékeztető jellege, megspékelve egy kis citrusossággal. Igazi délutáni kávé, amiből az ember végtelen mennyiségűt is el tud fogyasztani!

Elkészítési javaslatunk espressohoz:

Bemenő: 18 g
Kijövő: 40 g
Lefolyási idő: 28-29 s
Vízhőfok: 94°

A névadó folyó völgyében fekvő területen, a környező 22 domb középpontjában fekszik a Yandaro mosó állomás, 1774 méter tengerszint feletti magasságon. A közeli Kibira esőerdő közelségének köszönhetően nemcsak a klíma, de a környezeti adottságok – a tápanyaggazdag talaj, az elegendő talajvíz – is a kávétermesztés előnyére válnak.

Az állomás 3193 helyi gazdálkodót szolgál ki. Az átlagosan 1800 méter tengerszint feletti magasságon fekvő kisgazdaságokból egy-egy szüret alkalmával nagyjából 1200 tonnányi kávé érkezik a mosóállomásra. A terület átlaghőmérséklete 18 és 25°C között mozog.

A legtöbb termelő család 200-250 cserjével gazdálkodik, így a szüret szinte teljes egészében családi esemény. Az állomást üzemeltető Greenco szervezet ugyanakkor tisztában van azzal, hogy a messze élő termelők számára az út költséges időpazarlás, mindamellett a távolság miatt a tételek minőségének romlása is képbe kerül. Épp ezért, 12 gyűjtőpontot létesítettek, ahonnan a szállítás folyamata és költségei már teljes egészében a vállalkozást terhelik.

A minősítési folyamat a cseresznyék átvételétől folyamatosan zajlik. A magozást, a fermentációs időt, a mosást, az osztályozást és a végső szárítást mind szigorú figyelemmel kísérik, többször átválogatják és osztályozzák.

Szállítás után 6 órán belül már megkezdődik a cseresznyék magozása, ahol a magozó gép sűrűség szerint tovább szelektálja a szemeket. A magok ezután, a vékony rajtuk ragadt pektin réteggel a szárító ágyakra kerülnek, ahol 2-3 hetet töltenek. Ez idő alatt is folyamatos a minőségi átválogatás, a rossz vagy korán fermentálódó szemeket eltávolítják a tételből. A sűrű ellenőrzéseknek köszönhetően az egyenletes száradás is teljes kontroll alatt zajlik. A nedvességtartalmat is végig ellenőrzés alatt tartják.

Nettó súly: 250 g

 

 

 

Vélemények
Legyen Ön az első, aki véleményt ír!
Kiegészítő termékek
Hasonló termékek