+36-20/340-0280        

Blog

5 érdekesség, amit talán eddig nem tudtál a kávéról

Kávébolt.net
2023.04.14 07:54
5 érdekesség, amit talán eddig nem tudtál a kávéról

5 érdekesség, amit talán eddig nem tudtál a kávéról

 

A kávé alapvető és meghatározó szerepet játszhat a mindennapjaink során, akár a reggeli időszakban van rá szükségünk, akár ebéd után érezzük hiányát egy adag koffeinnek. Érdekességként összegyűjtöttünk néhány olyan információt, melyeket eddig valószínűleg kevesen tudtak a kávéról, pedig akár naponta többször is fogyasztják.

 

  1. A kávé egy gyümölcs: cserjén terem, és feldolgozatlan állapotában hasonlít a ribizlire vagy egyéb piros, bogyós gyümölcsre, de míg előbbieknek a húsát fogyasztjuk el, addig a kávé esetében a mag kerül feldolgozásra.
  2. Az afrikai törzsek ették a kávét: korábbi feljegyzések szerint egyes afrikai törzsek nem itták az erős feketét, hanem darálást követően állati zsírral összekeverték, majd a masszából golyókat formálva fogyasztották el.
  3. A déli területek helyett északon fogy a legtöbb kávé: könnyen gondolhatjuk, hogy Olaszország vagy Franciaország jár az élen az európai kávéfogyasztásban, de ez téves hiedelem, ugyanis a jelenlegi adatok alapján a legtöbb csésze kávé a skandináv országokban fogy.  Egy főre vetítve Norvégia vezet, majd Finnország, Svédország és Dánia következik a sorban.
  4. A kávédaráló feltalálása: a kávédarálót egy angol lakatos találta fel, majd az első kávégépet egy francia alkotta meg, de a sorozatgyártás Olaszországban kezdődött. 
  5. A kávé és az üzleti modell: a világ vendéglátásának legdinamikusabban fejlődő ágazata egyértelműen a kávézóké: évente 7 százalékkal nő a számuk világszerte. A növekedés fő mozgatórugóját Ázsia feltörekvő piacai jelentik, ahol a lakosság korábban hagyományosan a teát részesítette előnyben, ez azonban napjainkban a kávézás kultúrájának népszerűbbé válásával változni látszik. 

 

Kávés tartalmakért és kávékülönlegességekért kattints a webshopunkra: Kávébolt.net – Kávé webáruház. Több mint 100 féle kávé (kavebolt.net) 

 
 

Kávébolt.net, ha kávéházi élményekre vágysz az otthonod melegében!