Kedves Vásárlóink!
2024. június 20-21-én irodánk zárva tart, a csomagfeladás szünetel.
Megértéseteket köszönjük!

+36-20/340-0280          

Blog

Az ezerarcú kávé

Kávébolt.net
2024.01.18 07:54
Az ezerarcú kávé

Imádjuk a kávét, ez nem kérdés! És persze az is tudott, hogy sokszor nemcsak az élénkítő hatása miatt fogyasztjuk, hanem a társadalmi hatásáért is. Gondolj csak bele, hányszor találkozol a barátaiddal egy kávé mellett.

De azt tudod, hogy mennyi minden másra is lehet használni azon kívül, hogy a reggelid mellé vagy egy baráti találkozó alatt elkortyolgatod?

 

Kávé a fájdalom ellen

 

Ha rendszeresen fogyasztasz kávét, már te is biztosan észrevetted, hogy bizonyos fájdalom típusokat képes enyhíteni olykor-olykor.

Ez nem véletlen, hiszen számos gyógyszerben megtalálható a koffeinnek ugyanaz a formája, amely a kávéban is. Így ha gyengébb migréned van, vagy esetleg menstruációs fájdalommal küzdesz, a csodaital ezeken is segíthet.

 

Kávé a kertészetben

 

Vegyük végig, hogy átlagosan hogyan néz ki egy kávéfogyasztó kávézási rutinja. Reggel megiszod az első kávédat, a kávéfőzőben megmaradó zaccot pedig kidobod. Ebéd után újrakezded ugyanezt a procedúrát, és esetleg még délután is megismétled. Egy 2022-es kutatás szerint naponta körülbelül 1,37 milliárd csésze kávé fogy el naponta. El tudod képzelni, hogy ebből kifolyólag naponta hány tonna zacc kerül a kukákba?

Ha szeretnél kicsit tudatosabb lenni, és esetleg kertészkedni is szeretsz, akkor van egy jó hírünk! A koffein a növények növekedésére is jó hatással van!

Szerezz egy dobozt vagy egy tálat, amibe összegyűjtöd a kávézaccot, hagyd hogy kiszáradjon, és már keverheted is a növények földjéhez. Figyeld meg, hogy pár héten belül látványos változás fog végbemenni a cserepes növényeidben vagy kertedben ennek az apró trükknek köszönhetően.

Ezenkívül a kávézacc tökéletes csigariasztó, és mivel a koffein mérgező a rovarok számára, akár a szúnyogokat is távol tarthatod vele.

 

Kávé a szépségiparban

 

Bizony a kávé, vagyis a belőle kinyert koffein a kozmetikában is elfoglalja a maga helyét. A kávéban lévő savak tökéletes antioxidáns források. Ennek fényében pedig nemcsak a kozmetikában, hanem a szépségiparban is előszeretettel használják a gyártók. Az antioxidánsok, amelyeket a kávécserje magjából nyernek ki, ragyogóvá, frissé és feszessé teszik a bőrt. Ez pedig annak köszönhető, hogy a koffein segíti a bőr mikrokeringését, és támogatja magát a vérkeringést is. Az antioxidánsok a szem alatti fekete karikákat is enyhítik, ezért is kerül annyi szemkrémbe koffein.

 

A kávé természetes hajfestékként is használható, hiszen remekül sötétíti a hajat. Ha kipróbálnád, főzz le egy vagy két adag erős kávét (hajhossztól és mennyiségtől függően). Vidd fel a hajadra, és hagyd rajta 45 percig, utána öblítsd le, és ha tetszik az eredmény, ismételd meg hetente egyszer.

 

Mindezek mellett a boltokban megvásárolható samponokban is található kávékivonat, melyek főként akkor ajánlottak, ha hajhullással küzd az ember, hiszen a koffein a szervezetünkhöz hasonlóan a hajhagymáinkat is serkenti és erősebbé teszi.

 

Ne használj több vegyszeres illatosítót!

 

A kávézacc a makacs, kellemetlen szagok ellen is bevethető, ugyanis tele van nitrogénnel. A szénnel való keveredés folyamán eltünteti a kéngázt a levegőből, így megszünteti a kellemetlen szagokat. A hűtőben is tökéletes ez a vegyszermentes megoldás, hiszen elveszi az ételszagot, illetve az ételnek sem lesz hűtőszaga. Helyezz zaccot egy kis edénybe, tedd a hűtőbe egy éjszakára, és ints búcsút a kellemetlen szagoknak!

 

Mikor legközelebb kávézol, gondolj erre a cikkre, és ne hagyd veszni e fantasztikus ital egyetlen részét sem! Amennyiben valaki megkérdezné, miért is olyan csodálatos dolog a kávé, csak mondj el pár dolgot neki az itt említett dolgok közül.

 

Ha pedig kedvet kaptál valami különlegességhez, vagy csak kifogyóban a készleted, nézz szét webshopunkban! https://www.kavebolt.net/