Irodánk nyári nyitvatartása a Kapcsolat menüpontban található. 

Kánikula miatt pénteki napokon nem adtunk fel csomagokat.

+36-20/340-0280          

Blog

Kávé és fenntarthatóság

Kávébolt.net
2022.05.11 08:54
Kávé és fenntarthatóság

A jelenlegi helyzet úgy néz ki, hogy kávéfogyasztó egyre több van a Földön, miközben egyre kevesebb a kávé. Az is tény, hogy a klímaváltozás miatt az arabica kávé termőterülete valószínűleg csökkenni fog. Mit tegyünk, ha fenntarthatóan szeretnénk kávézni? Ehhez adunk most ötleteket.

Valójában nincs nehéz dolgunk. Csak egy kicsit tájékozódni kell a vásárlás előtt. Figyeld a csomagoláson jelzett minősítéseket, melyek védjegyével gyorsan megtalálhatod azokat a kávékat, amelyek termesztésekor és előállításakor a környezettudatosságra törekedtek.

Mit garantálnak a minősítő szervezetek?

A Fair Trade minősítés a méltányos ár, a gyermekmunka tilalma, a tisztességes munkakörülmények, a helyi közösségek fejlesztése és a környezeti fenntarthatóság.

Az UTZ csak fenntartható gazdálkodásból származó mezőgazdasági termékeket minősít. Célja, hogy a gazdálkodók életkörülményei javuljanak, miközben a környezetvédelmi szempontok is érvényesülnek.

Rainforest Alliance Certified gazdaságokban viszont a kávé a természettel harmóniában terem meg, a talaj, az állat- és növényvilág védett, a szemét mennyisége csökkentett és visszaforgatott.

Ezek a tényezők a fogyasztói oldalon az árban is megjelennek, de csészékre lebontva ez a különbség sokszor elenyésző, ráadásul a magasabb árért nemcsak fenntartható, de minőségében is jobb kávét kapunk.

Válaszd a minőséget, válogass webáruházunkban, ahol közel 300 féle kávét kínálunk szemes és őrölt kávé, E.S.E. pod (kávépárna) és kapszula formájában: Kávékínálatunk