Irodánk nyári nyitvatartása a Kapcsolat menüpontban található. 

Kánikula miatt pénteki napokon nem adtunk fel csomagokat.

+36-20/340-0280          

Blog

A kávéfőzők rejtelmei, avagy melyik a legjobb választás?

Kávébolt.net
2023.01.29 07:54
A kávéfőzők rejtelmei, avagy melyik a legjobb választás?

A kávéfőzők rejtelmei, avagy melyik a legjobb választás? 

Ahogy az internet világában, úgy a kávéfőzők között is - köszönhetően a hatalmas választéknak - könnyen el lehet veszni, éppen ezért érdemes utánajárni, melyik eszköz mit is tud pontosan. Vajon melyik a legjobb számodra? A lassú kotyogós, az automata darálós,  esetleg a kapszulás verzió lesz hosszú évekig a társad a kávéfőzés során?  A nagymamád a kotyogósra esküdött, de te már választani sem tudsz a kínálatból? Nézzük meg közelebbről a lehetőségeket! 

Kotyogós kávéfőző: ezt a típust nem kell bemutatni, hiszen mindenki ismeri. Legtöbbször alumíniumból készül, rárakjuk a gázra vagy a főzőlapra, pár perc bugyogás, és a lakást belengi a kávé friss illata. Örök klasszikus, a nagyszüleink is erre esküdtek, és 2023-ban is menő ezzel kávét készíteni. A feltaláló Luigi Da Ponti volt, a világ pedig Alonso Bialetti által ismerhette meg ezt a kávéfőzőt. A  Bialetti Brikka 1933 óta tartó sikere napjainkban is töretlen, és úgy tűnik ez a siker továbbra is felfelé fog ívelni. Amennyiben szeretnénk egy ilyen kávéfőzővel meglepni magunkat, nem is kell mélyre a zsebünkbe nyúlni, hiszen elérhető árakon vásárolható meg: Kotyogós kávéfőzők

Klasszikus, kis karos gépek: az elektromos konyhai kis karos gépek hasonló elven működnek, mint a nagyobb, profi, kávéházi testvéreik, azzal a különbséggel, hogy általában nem egy adagnyi, hanem akár 2-6 személyre is elegendő kávét készítünk velük. Működési elvük alapján igazi olaszos eszpresszót is nyerhetünk belőlük, hisz a felső tartályban forralt víz az őrölt kávén átcsorogva különlegesen krémes, aromás kávét biztosít. Válassz klasszikus vagy modern, nagy teljesítményű karos gépet, a kávéházi élmény garantált lesz az otthonodban: Elektromos, karos kávéfőzők 

Podos/Párnás gépek: ez a fajta kávéfőző az új generációnak szól. A gyakorlatban ez úgy néz ki, hogy a kávé a teafilterhez hasonló tasakba kerül, és ezt a kis párnácskát kell behelyezni az erre alkalmas gépbe. Nagy előny, hogy ma már a gyártók hatalmas választékával találkozhatunk a piacon. Különleges ízek, könnyen elkészíthető kávé. A gépek drágábbak, mint a klasszikus kotyogós, de aki beleszeret ebbe a készülékbe, az biztosan sokáig szeretni is fogja! 

Hario V60: ez az eszköz Japánból származik, és egyre nagyobb népszerűségnek örvend. Beszerezni itthon is könnyű, viszonylag alacsony áron megkaphatjuk. Mi a különlegessége? A csészére helyezett, filterrel kibélelt üveg- vagy porcelántölcsérbe  belehelyezünk 17-20 grammnyi kávét, majd a tisztított, lágyított 80-90 Celsius fokos vizet körkörös mozdulatokkal lassan rátöltjük az őrleményre. A filteren átcsöpögve nagyjából három perc alatt készül el egy csészényi: Hario V60 alternatív kávéfőző

A kapszulás gépek: a legtöbb irodában ezzel lehet találkozni, és szinte gyerekjáték kávét készíteni vele, olyannyira egyszerű a folyamat. Bár a nagy cégek igyekeznek úgy előállítani a gépeket, hogy csak a saját kávékapszulájuk kerüljön bele, ma már rengeteg utángyártott változat is elérhető, különleges, széles körű ízválasztékkal. A gépeket eltérő árakkal lehet megvásárolni, de az biztos, hogy egyenletes minőséget biztosító, praktikus és hűséges társra találunk bennük, ha a kávéfőzésről van szó. 

Frissen daráló, automata gépek: sokféle kávét lehet velük készíteni, és a funkciók gépenként eltérhetnek. Mindegyik másként működik, érdemes kitapasztalni, de szuper megoldást jelentenek abban az esetben, ha a család tagjai különbözőképpen készítik a kedvenc feketéjüket. Egyes gépekben memória funkció is van, így megjegyzik, hogy hogyan szeretjük a kávét, és másnap így készítik el nekünk. Az, hogy melyik gép mellett teszed le a szavazatod, leginkább pénzkérdés. Nézz szét elektromos automata kávéfőző kínálatunkban és rendeld meg a neked leginkább tetszőt.

 

Bármelyik módját is választod a kávéfőzésnek, vagy bármelyik technikát alkalmazod jelenleg is, minőségi kávétermékeket és eszközöket kínálunk a számodra.

Kávébolt.Net - gyors és akár ingyenes szállítás, óriási raktárkészlet, és több, mint 10 év tapasztalat