Irodánk nyári nyitvatartása a Kapcsolat menüpontban található. 

Kánikula miatt pénteki napokon nem adtunk fel csomagokat.

+36-20/340-0280          

Blog

Mi a pontos különbség a Cappuccino és a Latte között?

Kávébolt.net
2022.04.21 08:54
Mi a pontos különbség a Cappuccino és a Latte között?

Mi a pontos különbség a Cappuccino és a Latte között? 

Reggel ébredés után, nincs is jobb érzés, mint elkortyolgatni a habos forró kávénkat, közben lassan ébredezni és felkészülni az előttünk álló napra. De ugyanolyan kellemes tud lenni egy délutáni barátnős találkozón is elfogyasztani kedvenc kávéitalunkat.  Főként a nők körében örvend nagy népszerűségnek a Cappuccino és a Latte kávé, na de vajon mi a különbség a két ital között? 

Első körben érdemes tisztázni, hogy mindkét ital ugyanabból a két összetevőből áll, mégis eltérő az elkészítési technikájuk és a tálalásuk is. Mindkét italt tejből és eszpresszóból készítjük, a fő különbség, hogy a Latte jellemzően 1/3 eszpresszót és 2/3 forró tejet tartalmaz, míg a Cappuccino 1/3 eszpresszót, 1/3 forró tejet és 1/3 habosított tejet. 

Ássunk kicsit mélyebbre és legyünk profi kávészakértők! 

A Cappuccino népszerűsége tagadhatatlan, elnevezése az olasz Kapucinos testvérekre utal. (Érdemes utánaolvasni a történetnek.)  Az olasz kávéital hagyományosan két centiméter habréteggel készül. Az arányokra mindenképp ügyelni kell, ahogy azt már fent is említettük! A cappuccinot az ínyencek megbolondíthatják egy kis fahéjjal vagy kakaóporral is, az igazán bevállalósok pedig akár egyéb különleges fűszerezésekkel és aromákkal is kísérletezhetnek. A cappuccino-ban intenzívebben érezhetjük a kávé ízét, mint a Lattéban.

A Latte vagy Café Latte szó szerint a kávétejet jelenti. A tej gőzölése, a tej textúrálása játszik kulcsfontosságú szerepet a Latte elkészítésében. Ha a tej textúrája megfelelő, akkor elősegíti, hogy a tej a kívánt ivási hőmérsékleten legyen és így mikrohab képződik. A Latte íze lágyabb és tejszerűbb, mint a cappuccinoé. Világszerte nagy népszerűségnek örvend ez az ital és számos helyen kísérleteznek a „latte art” művészi kávéfelszolgálással is, amikor különböző alakzatokat, néhol arcképeket, színeket, stb. kreálnak a mikrohabból, aminek aligha van kávészerető ember, aki képes ellenállni!

Bármelyik változatot is készítjük el, a minőségi kávéról egy pillanat erejéig se feledkezzünk meg!

Különleges kávékkal várunk Téged a webshopunkban, hogy a hétköznapjaid és a hétvégéid is csodásan teljenek: Kávé - Közel 300 féle szemes és őrölt kávé, kapszula és kávépárna (kavebolt.net)

Kavebolt.net, a minőségi kávézás támogatója!