Kedves Vásárlóink!
2024. június 20-21-én irodánk zárva tart, a csomagfeladás szünetel.
Megértéseteket köszönjük!

+36-20/340-0280          

Blog

Miért fontos kávé mellé a víz?

Kávébolt.net
2022.07.14 08:54
Miért fontos kávé mellé a víz?

Számos presszóban és étteremben a kávérendelésünk mellé egy pohár vizet is felszolgálnak. Sokszor felmerül a kérdés, hogy vajon mi ennek az oka és valóban szükséges-e vizet fogyasztani a kávé mellé? Vajon egészségügyi hatása van, vagy egyszerűen csak jól esik a víz a koffeinlöket után a szervezetnek? 

Otthon a kanapén ülve vagy az irodában az íróasztal előtt a legtöbben nem isznak vizet a kávéjuk mellé. Vajon jár ez bármilyen következménnyel?

Ahogy a szokások generációról generációra öröklődnek, úgy ebben az esetben is számos történet és látásmód létezik, hogy vajon miért szolgálnak fel vizet a kávé mellé. Sok helyen úgy gondolják, hogy a kávé mellé kísérőnek adott víznek elsősorban egészségügyi okai vannak, hiszen segíti a koffeint feloldani a szervezetünkben és a savasságot is csökkenteni tudjuk vele.

Számos fogorvos esztétikai okokból ajánlja, hogy a kávé után mindenképp fogyasszunk el egy pohár vizet, ugyanis ezzel az apró kis szokással a fogaink fehérebbek maradnak és kevésbé színeződnek el. 

Ha pedig megvizsgálunk egy másik szemléletmódot, avagy a kávészakértők látásmódját, akkor érdemes a vizet a kávénk előtt elfogyasztani. Miért fontos ez? Azért, mert így a víz segítségével lemossuk az ízlelőbimbókat és ezáltal jobban érezhetjük és élvezhetjük az aromákat. Az olaszoknál ennek nagy hagyománya van, és ezt komolyan is veszik, hiszen szerintük így adjuk meg a kellő tiszteletet az eszpresszónak és így tudjuk élvezni igazán az ízét. Az olaszok szerint a tökéletes presszó íze 15 percig marad a nyelvünkön, ha tisztán fogyasztjuk el.

A víz arra is tökéletes választás, hogy étkezésünk után, amikor megkívánjuk a kávét, akkor kellően tudjuk „semlegesíteni” a nyelvünket az intenzív ízektől, így a kávé valóban felér egy desszerttel.

Bár ez a hagyomány is országonként eltérő, hiszen ahány hely, annyi szokás. Prágában például a csapvíz népszerűsítése miatt tértek vissza a kávé rendelések melletti víz felszolgálásához.

A kávénkat bárhogyan is fogyasztjuk, vízzel vagy nélküle, a napi folyadékbevitel minden szempontból fontos. A LAICA vízszűrő kancsó alapvető segítséget nyújt a konyhában, használatával mindig minőségi és tiszta vizet ihatunk. Többé nem kell műanyag palackokat cipelni vagy tárolni, használata tökéletesen alkalmazkodik a környezettudatos életvitelhez. 

Rendeld meg még ma a webshopunkból és élvezze a mindennapi vízfogyasztását könnyedén: Laica Prime Line Elegance vízszűrő kancsó (Kavebolt.net)