Irodánk nyári nyitvatartása a Kapcsolat menüpontban található. 

Kánikula miatt pénteki napokon nem adtunk fel csomagokat.

+36-20/340-0280          

Hario Skerton Plus kézi kávédaráló
Hario Skerton Plus kézi kávédaráló
14 900 Ft

Hario Skerton Plus kézi kávédaráló

Hario Skerton Plus kézi kávédaráló
Hario Skerton Plus kézi kávédaráló
Hario Skerton Plus kézi kávédaráló

Kézi kávédaráló

Működés
Kézi
Gyártó
Hario
Várható kiszállítás
2024.07.29
Raktáron
14 900 Ft
A vásárlás után járó pontok: 149 Ft
Részletek

Hario Skerton kézi őrlő, kerámia tárcsával


A japán Hario Skerton őrlő segítségével a törökös púderfinomságú őrleménytől kezdve a filteres kávékhoz szükséges durvább őrleményig mindent be lehet állítani. A szemes kávét két őrlőtárcsa között őröljük meg, az egyik a géptestre van rögzítve, a másik pedig egy tengelyen forog. A Hario kézi őrlő ugyanazon elven működik, mint a vendéglátásban használatos profi társai, azzal a különbséggel, hogy az őrlőtárcsát nem a motor, hanem a kávékészítő forgatja.


Előnyei:  • Az őrlő alső üveg része egyben az őrlemény tárolására is alkalmas ehhez a csomagolásban külön záró kupakot talál.

  • Az őrlő alsó üveg részét csúszásgátló gumival látták el a kényelmesebb használat érdekében.

  • Klasszikus időtálló dizájn.

  • Az őrlő mechanikája nagyon pontos finomságállítást tesz lehetővé.


A kávéőrlő tulajdonképpen úgy működik, mint egy kisméretű malom, ahol az őrlőtárcsák a malomkövek. Ha a felső őrlőtárcsát közelítjük az alsóhoz, egyre finomabb őrleményt kapunk. Ez a megoldás két szempontból is szükséges:  • Csak így érhető el, hogy az őrleményfinomság kellően egységes legyen. Ha "össze-vissza" őrleménnyel dolgozunk, amiben keverednek a finomabb és durvább szemcsézetű kávészemek, a kávé kivonatolása részleges lesz.

  • Csak így oldható meg, hogy az őrlési finomság nagy érzékenységgel legyen állítható, módosítható. Ez teszi lehetővé, hogy az adott őrlőt különböző készítési technológiákhoz és különböző tulajdonságú kávékhoz tudjuk beállítani, majd szükség esetén utánállítani.


A Skerton alsó, őrleménygyűjtő üvegrésze egyben praktikus tárolóedényként is használható (zárókupak a csomagolásban).


Különbség a hagyományos Hario Skerton típushoz képest, hogy a tengely alsó részénél közvetlenül az őrlőtárcsák felett egy tengely stabilizáló tárcsát helyeztek el. Ennek előnye, hogy őrlés közben a tengely teljesen stabil pozícióban van és ennek eredményeképp egységesebb szemcseméretet tudunk elérni.


Csomagajánlatok
Vélemények
Legyen Ön az első, aki véleményt ír!
Kiegészítő termékek
Hasonló termékek