Kedves Vásárlóink!
2024. június 20-21-én irodánk zárva tart, a csomagfeladás szünetel.
Megértéseteket köszönjük!

+36-20/340-0280          

Impresso Brazil-India szemes kávé 250g
Impresso Brazil-India szemes kávé 250g
2 850 Ft

Impresso Brazil-India szemes kávé 250g

Arabica-Robusta arány
80-20
Várható kiszállítás
2024.06.21
Raktáron
Kiszerelés
Koffeintartalom
Gyártó
2 850 Ft
Egységár: 11 400 Ft/kg
A vásárlás után járó pontok: 29 Ft
Részletek

IMPRESSO COFFEE ROASTERY - Alapítva 2017.

A kávé tudomány, közösség és szenvedély – egyetlen csészébe zárva.
Az alapítást megelőzően pörkölőmesterünk, Körmendi Gábor ideje jelentős részét Dániában töltötte, ahol az egyik legnagyobb szaktekintélytől, Morten Münchow-tól sajátíthatta el a pörkölés tudományát. Ezt egy átfogó, 12 hetes intenzív sensory képzés követte, ahol a kávé ízösszetevőinek pontos elemzését és értékelését sajátította el. Pörkölés során számára a legfontosabb a kávé területi- és fajtajellege mellett az édesség maximális kihangsúlyozása.
A remek alapanyagokról pedig beszerzőnk, Gál Vivien gondoskodik, aki a nemzetközi kávés szervezetnél (SCA) oklevelet szerzett.
Kávéinkat az újonnan piacra lépő lengyel cég, a Coffed SR5-ös pörkölőjén pörköljük, manufakturális körülmények között.

Impresso Coffee RoasterBrazil-India espresso készítéséhez pörkölt kávé

Különleges, testes, fűszeres, egyedülálló ízélmény. A kávé az egyik legnehezebben pörkölhető tételek közé tartozik, épp ezért pörkölés közben nagy hangsúlyt fektettünk rá, hogy megőrizze az egyedi feldolgozási módszerből adódó karakterét, anélkül, hogy a legkevésbé is megégne. Presszónak készítve egy igazi ízbomba, de az élmény tejjel sem veszik el: krémesebb és lágyabb formában köszönnek vissza a kávé ízjegyei.

 

Brazil Samba

Régió: Minas Gerais

Tétel: Samba

Fekvés: 1000 masl

Feldolgozás: Natural

Variáns: Bourbon, Mundo Novo, Catuai

Szüret: Január – December

Monsoon Malabar

Terület: India

Szervezet: Allanasons Limited

Fekvés: 985 masl

Feldolgozás: Monsoon

Szüret: január-december

Ízprofil: csokoládé, méz, gesztenye, kellemes fűszeresség

 

Pörkölés dátuma: 2024.05.03.

Nettó súly: 250 g

 

A kávé „monszunolása” az egyik legrégebbi hagyomány Indiában, egészen a kávékereskedelem korai napjaira nyúlik vissza története. Azidőtájt a brit fennhatóságú India nagy mennyiségben termelt és exportált kávét. Az út hosszú volt: a Jóreménység Fokát megkerülve, a Kelet-Indiai Társaság árbócosai az év nagy részében úton voltak – mely idő alatt a kávé is tetemes változáson ment át. A teljes útvonal nagyjából 6 hónapnyi tengeren töltött időt foglalt magába; a monszun időszakban pedig tetemes idő állt rendelkezésre, ahol a kávé felszívhatta magát nedvességgel. A folyamat során a szemek megdagadtak, szerkezetük sokkal porózusabbá, törékenyebbé vált, ízkaraktere pedig a ma is ismert jellegzetességet hozta.

 

A hajózás természetesen fejlődött azóta, jóval rövidebb idő alatt eljut már a kávé Európába – az ízélmény azonban továbbra is keresett maradt. Több kísérlet után végre sikerült reprodukálni a folyamatot. Monszun idején nagy, nyílt tereken, hajótesteken terítik ki a kávét, ami így 3-6 hónapon keresztül ki van téve az időjárás viszontagságainak India nyugati partjainál. A jelenség júniusban és szeptemberben tűnik fel.

 

Brazil kávénkkal 80-20% arányban keverjük össze, a végeredmény pedig valóban egyedülálló: espressonak készítve karakteres, fűszeres ízek kerülnek előtérbe, míg tejjel inkább a sötét csokokádé és a cédrusos aromák érződnek jobban.

 

 

Csomagajánlatok
Vélemények
Legyen Ön az első, aki véleményt ír!
Kiegészítő termékek
Hasonló termékek