+36-20/340-0280          

Impresso Colombia Moka Classic Edition őrölt kávé 150g
Impresso Colombia Moka Classic Edition őrölt kávé 150g
2 300 Ft

Impresso Colombia Moka Classic Edition őrölt kávé 150g

Kiszerelés
150g
Koffeintartalom
Koffeint tartalmazó
Arabica-Robusta arány
100% arabica
Gyártó
Impresso
Várható kiszállítás
2024.05.31
Raktáron
2 300 Ft
Egységár: 15 333 Ft/kg
A vásárlás után járó pontok: 23 Ft
Részletek

Impresso Moka – Classic Edition - Colombia

Pörkölés típusa: kotyogós

Kiszerelés: 150 g

Régió: Risaralda Szervezet: Asoapia

Fekvés: 1600 – 1900 masl

Feldolgozás: mosott

Variáns: Caturra, Typica

Szüret: Április – Július

Ízprofil: narancs, citrus, édes, közepes savassággal, közepes testtel, mézes utóízzel

 

Mit jelent nekünk ez a kávé:

Colombia az egyik kedvencünk a klasszikus kávéink közül: testes, csokoládés-karamellás ízvilága mellett előbukkanó kellemes, citrusossavai teszik egyedivé és kifinomulttá. Épp ezt az oldalát kedveltük meg leginkább a kísérletezések során, hiszen kotyogóssal készítve is remek élményt nyújtott. Akár feketén, akár tejjel is tökéletesen működött.

 

Hiszünk abban, hogy ami régi és ismert, az egy másik szemszögből mégis lehet új és izgalmas. Hónapokig dolgoztunk azért, hogy Ön otthonában a lehető legegyszerűbb módon is jó kávét tudjon készíteni. A biztonsági játékosok számára a klasszikus, kolumbiai vonalat ajánljuk, aki pedig felfedező útra indulna, bátran próbálja ki a specialty Kenya kávénkat. Mindkét tétel teljesen egyedi pörkölést és őrlést követően kerül zacskóba annak érdekében, hogy a lehető legjobb élményt nyújtsák Önnek.

 

Kolumbiába a kávétermelés kultúrája ugyan később érkezett, mint Brazil szomszédjához, mára azonban a kolumbiai kávét a legjobbak között tartják számon, jelenleg a világon a harmadik legnagyobb kávétermelő ország. Domborzati változatossága a termelésben is megmutatkozik: a legkülönfélébb ízjegyekkel és profilokkal érkeznek onnan kávék. A kiválasztásnál mi olyan területet kerestünk, ami telt gyümölcsösségével remek kontraszt a klasszikus kávékkal szemben.

 

A Risaralda régióban található Asoapia szervezet 10 kistermelő tételeit vásárolja fel a mosóállomásról. A gazdasági szövetséget 2016-ban alapították, célul pedig a fenntartható, kemikáliamentes gazdálkodást tűzték ki mindamellett, hogy remek ízprofilú kávéik a feldolgozás során a lehető legjobb minőségben kerüljenek a zöldkávés zsákokba.

 

Az 1600-1900 tengerszint feletti magasságon elterülő farmokon januártól júniusig tart a betakarítás. Ezekre a hónapokra a farmon dolgozók létszáma megtízszereződik, hiszen egy adott cserjén nem egyszerre érik be a termés, így rendszeresen visszalátogatnak.

 

A farmerek délelőtt kézzel szüretelnek, alaposan ügyelve, hogy a gyümölcshúst meg ne sértsék, délután pedig sor kerül a magozásra. A szemeket ezután általában 16-24 órán át szárazon fermentálják. Ezután egy betoncsatornában kétszer-háromszor is átmossák, mielőtt a kis szárító gépben, nagyjából 25-40 óra alatt készre szárítanák a szemeket.

Adatok
Őrlési finomság
Durva
Csomagajánlatok
Vélemények
Legyen Ön az első, aki véleményt ír!
Hasonló termékek