+36-20/340-0280          

Impresso Colombia szemes kávé 250g
Impresso Colombia szemes kávé 250g
3 260 Ft

Impresso Colombia szemes kávé 250g

Arabica-Robusta arány
100% arabica
Várható kiszállítás
2024.06.25
Raktáron
Kiszerelés
Koffeintartalom
Gyártó
3 260 Ft
Egységár: 13 040 Ft/kg
A vásárlás után járó pontok: 33 Ft
Részletek

IMPRESSO COFFEE ROASTERY - Alapítva 2017.

 

A kávé tudomány, közösség és szenvedély – egyetlen csészébe zárva.
Az alapítást megelőzően pörkölőmesterünk, Körmendi Gábor ideje jelentős részét Dániában töltötte, ahol az egyik legnagyobb szaktekintélytől, Morten Münchow-tól sajátíthatta el a pörkölés tudományát. Ezt egy átfogó, 12 hetes intenzív sensory képzés követte, ahol a kávé ízösszetevőinek pontos elemzését és értékelését sajátította el. Pörkölés során számára a legfontosabb a kávé területi- és fajtajellege mellett az édesség maximális kihangsúlyozása.
A remek alapanyagokról pedig beszerzőnk, Gál Vivien gondoskodik, aki a nemzetközi kávés szervezetnél (SCA) oklevelet szerzett.
Kávéinkat az újonnan piacra lépő lengyel cég, a Coffed SR5-ös pörkölőjén pörköljük, manufakturális körülmények között.

 

Régió: Risaralda

Szervezet: Asoapia

Fekvés: 1600 – 1900 masl

Feldolgozás: mosott

Variáns: Caturra, Typica

Szüret: Április – Július

 

Ízprofil: narancs, citrus, édes, közepes savassággal, közepes testtel, mézes utóízzel

Pörkölés dátuma: 2024.06.11.

 

Mit jelent nekünk ez a kávé:

Telt, testes és krémes – mégis benne van az a kis vibrálás, a kellemes citrusosság, ami megédesíti. Régen, karácsonykor mindig volt otthon narancsos zselés szaloncukor, egészen ott érzem magam. Olyan egyedülálló, letisztult ízélményt nyújt, amely segít könnyedén átlépni a specialty kávék világába.

 

Kolumbiába a kávétermelés kultúrája ugyan később érkezett, mint Brazil szomszédjához, mára azonban a kolumbiai kávét a legjobbak között tartják számon, jelenleg a világon a harmadik legnagyobb kávétermelő ország. Domborzati változatossága a termelésben is megmutatkozik: a legkülönfélébb ízjegyekkel és profilokkal érkeznek onnan kávék. A kiválasztásnál mi olyan területet kerestünk, ami telt gyümölcsösségével remek kontraszt a klasszikus kávékkal szemben.

 

A Risaralda régióban található Asoapia szervezet 10 kistermelő tételeit vásárolja fel a mosóállomásról. A gazdasági szövetséget 2016-ban alapították, célul pedig a fenntartható, kemikáliamentes gazdálkodást tűzték ki mindamellett, hogy remek ízprofilú kávéik a feldolgozás során a lehető legjobb minőségben kerüljenek a zöldkávés zsákokba.

 

Az 1600-1900 tengerszint feletti magasságon elterülő farmokon januártól júniusig tart a betakarítás. Ezekre a hónapokra a farmon dolgozók létszáma megtízszereződik, hiszen egy adott cserjén nem egyszerre érik be a termés, így rendszeresen visszalátogatnak.

 

A farmerek délelőtt kézzel szüretelnek, alaposan ügyelve, hogy a gyümölcshúst meg ne sértsék,délután pedig sor kerül a magozásra. A szemeket ezután általában 16-24 órán át szárazon fermentálják. Ezután egy betoncsatornában kétszer-háromszor is átmossák, mielőtt a kis szárító gépben, nagyjából 25-40 óra alatt készre szárítanák a szemeket.

 

Tökéletes akár feketén, akár tejjel fogyasztva.

Nettó súly: 250 g

 

 

 

Csomagajánlatok
Vélemények
Legyen Ön az első, aki véleményt ír!
Kiegészítő termékek
Hasonló termékek