Irodánk nyári nyitvatartása a Kapcsolat menüpontban található. 

Kánikula miatt pénteki napokon nem adtunk fel csomagokat.

+36-20/340-0280          

Impresso Brazil Daterra Sweet Collection Specialty szemes kávé 250g
Impresso Brazil Daterra Sweet Collection Specialty szemes kávé 250g
4 800 Ft

Impresso Brazil Daterra Sweet Collection Specialty szemes kávé 250g

Kiszerelés
250g
Koffeintartalom
Koffeint tartalmazó
Arabica-Robusta arány
100% arabica
Gyártó
Impresso
Várható kiszállítás
2024.07.29
Alacsony készlet
4 800 Ft
Egységár: 19 200 Ft/kg
A vásárlás után járó pontok: 48 Ft
Részletek

IMPRESSO Coffee ROASTERY - Alapítva 2017.

A kávé tudomány, közösség és szenvedély – egyetlen csészébe zárva.
Az alapítást megelőzően pörkölőmesterünk, Körmendi Gábor ideje jelentős részét Dániában töltötte, ahol az egyik legnagyobb szaktekintélytől, Morten Münchow-tól sajátíthatta el a pörkölés tudományát. Ezt egy átfogó, 12 hetes intenzív sensory képzés követte, ahol a kávé ízösszetevőinek pontos elemzését és értékelését sajátította el. Pörkölés során számára a legfontosabb a kávé területi- és fajtajellege mellett az édesség maximális kihangsúlyozása.
A remek alapanyagokról pedig beszerzőnk, Gál Vivien gondoskodik, aki a nemzetközi kávés szervezetnél (SCA) oklevelet szerzett.

Impresso Coffee Roaster - Brazil Daterra Full Bloom espresso készítéséhez pörkölt specialty kávé

Ország: Brazília
Régió: Cerrado
Város: Patrocínio
Farm: Daterra
Variáns: Cautai
Feldolgozás: pulped
Fekvés: 1000-1200 masl

Pörkölés dátuma: 2024.06.05.

Ízjegyek: szilva, mazsola, nugát, étcsokoládé

 

Mit jelent nekünk ez a kávé:

Daterra Sweet Collection az első kávénk volt, amikor elindultunk öt éve. Édessége és sűrű kortyérzete volt az, ami leginkább megfogott – a farm pedig iszonyatos pontossággal tartja a minőségi sztenderdet, hiszen ezen attribútumai azóta is változatlanok a tételnek. Mazsolás, aszús édessége a legkiemelkedőbb még mindig, mellé szilva és nugát párosulnak… pont ezt kerestük.

Elkészítési javaslatunk espressohoz:

Bemenő: 18 g
Kijövő: 34 g
Vízhőfok: 93°
Idő: 27 s

A Patrocínió városa mellett fekvő Daterra farm a legrégebbi kávé ültetvény a brazíliai Cerrado régióban. A diverz fekvés és mikroklíma, a kedvező szél, a talaj és a napsütéses órák száma kiváltképp kedvező az Arabica cserjéknek. Ennek köszönhetően a farm az ország legjobb kávétermő területei közé tartozik. Nem véletlen az innen származó kávék komplexitása és tisztasága. A brazil jegyektől eltérően, a farm kávéi gyakran kellemes, virágos, enyhén citrusos ízjegyekkel rendelkeznek.

Sikerüket mutatja, hogy kávészakértők és barista világbajnokok gyakran keresik fel őket, és együtt innovatív eljárásokat dolgoznak ki, valamint új microlot ültetvényeket létesítenek kivételes kávéknak.

Ez az elegáns és kifinomult kávé útját a szüreti idény csúcsán kezdi meg, épp amikor a kávécseresznyék belsejét mézszerű, édes, sűrű folyadék tölti meg. A szemek a cserjén kezdenek el száradni, majd átszállítják a szárítóállomásra, ahol betonágyakon pihen egészen addig, amíg ez a mézes aszú fel nem szívódik. Végül a folyamat a szárító gépben zárul, így biztosítva, hogy minden egyes szem egyenletes nedvességtartalommal bír. Édes, érett gyümölcsös aromák és csonthéjas gyümölcsök ízei jellemzik leginkább, melyek mellett áfonya és karamella jegyei emelkednek ki. Lédús gyümölcsössége a kifinomult borokra emlékeztet.

Nettó súly: 250 g

 

 

 

Csomagajánlatok
Vélemények
Legyen Ön az első, aki véleményt ír!
Kiegészítő termékek
Hasonló termékek