Impresso Brazil Daterra Sweet Collection Specialty szemes kávé 250g
Impresso Brazil Daterra Sweet Collection Specialty szemes kávé 250g
4 200 Ft

Impresso Brazil Daterra Sweet Collection Specialty szemes kávé 250g


Nettó súly: 250g

Kiszerelés
250g
Koffeintartalom
Koffeint tartalmazó
Arabica-Robusta arány
100% arabica
Gyártó
Impresso
Alacsony készlet
4 200 Ft
Egységár: 16 800 Ft/kg
A vásárlás után járó pontok: 42 Ft
Részletek

IMPRESSO MICRO ROASTERY - Alapítva 2017.


A kávé tudomány, közösség és szenvedély – egyetlen csészébe zárva.
Az alapítást megelőzően pörkölőmesterünk, Körmendi Gábor ideje jelentős részét Dániában töltötte, ahol az egyik legnagyobb szaktekintélytől, Morten Münchow-tól sajátíthatta el a pörkölés tudományát. Ezt egy átfogó, 12 hetes intenzív sensory képzés követte, ahol a kávé ízösszetevőinek pontos elemzését és értékelését sajátította el. Pörkölés során számára a legfontosabb a kávé területi- és fajtajellege mellett az édesség maximális kihangsúlyozása.
A remek alapanyagokról pedig beszerzőnk, Gál Vivien gondoskodik, aki a nemzetközi kávés szervezetnél (SCA) oklevelet szerzett.
Kávéinkat az újonnan piacra lépő lengyel cég, a Coffed SR5-ös pörkölőjén pörköljük, manufakturális körülmények között.


Impresso Micro Roaster - Brazil Daterra Full Bloom espresso készítéséhez pörkölt specialty kávé

Origin: Brazília


Régió: Cerrado


Farm: Daterra


Fekvés: 1000 – 1200 masl


Variáns: Catuai amarelo


Szüret: május – szeptember


Feldolgozás: natural


Pörkölés dátuma: 2022.06.


Ízjegyek: édes mandarin, étcsokoládé, karamell, szirup


A kép illusztráció


A Patrocínió városa mellett fekvő Daterra farm a legrégebbi kávé ültetvény a brazíliai Cerrado régióban. A diverz fekvés és mikroklíma, a kedvező szél, a talaj és a napsütéses órák száma kiváltképp kezdvező az Arabika cserjéknek, ennek köszönhetően a farm az ország legjobb kávétermő területei közé tartozik. Nem véletlen az innen származó kávék komplexitása és tisztasága. A brazil jegyektől eltérően, a farm kávéi gyakran kellemes, virágos, enyhén citrusos ízjegyekkel rendelkeznek.


A farm sikerét mutatja, hogy kávészakértők és barista világbajnokok gyakran keresik fel, és együtt innovatív eljárásokat dolgoznak ki, valamint új micro-lot ültetvényeket létesítenek kivételes kávéknak.


​​Ez az elegáns és kifinomult kávé útját a szüreti idény csúcsán kezdi meg útját, épp amikor a kávécseresznyék belsejét mézszerű, édes, sűrű folyadék tölti meg. A szemek a cserjén kezdenek el száradni, majd a patiokra szállítják, ahol egészen addig száradnak, amíg ez a mézes aszú egészen fel nem szívódott. Végül a folyamat a szárító gépben zárul, így biztosítva a stabil nedvességtartalmat.


Nettó súly: 250 g
Vélemények
Legyen Ön az első, aki véleményt ír!