+36-20/340-0280        

Blog

Kávé mítoszok, amit ideje kivernünk a fejünkből

Kávébolt.net
2022.03.14 17:54
Kávé mítoszok, amit ideje kivernünk a fejünkből

5 kávé mítosz, amit ideje kivernünk a fejünkből

Több tévhit kering a köztudatban a kávéval kapcsolatban, melyeket ideje elfelejtenünk! Ma hoztunk Nektek 5 megállapítást a kávéról,  amit megvizsgálunk, hogy igaz-e vagy hamis.

 

  • A kávé dehidratál 

Nem igaz. De miért? Nézd meg egy csésze kávédat. Van benne víz? A benne lévő víz mennyisége épp elég ahhoz, hogy semlegesítse a benne lévő koffein dehidratáló hatását. 

  • A koffeinre rá lehet szokni

A koffein stimulálja az idegrendszert, ami egy nagyon enyhe függőséget is okozhat. De ha elvonási (vagy hiányzási) tünete lenne valakinek mégis, 1-2 napig tart, ami valljuk be messze van attól, hogy valakit függőnek nevezzünk.

  • Ha délután kávézol, álmatlan éjszakád lesz

A koffein élénkít. Bár az ebéd után elfogyasztott kávéd nagyon hamar átmegy a májon, és a 75%-a körülbelül ki is ürül a szervezetből, 4-7 órán belül. Szóval ha a második kávédat megiszod délután 3-kor, az lefekvési időre már nem lesz rád hatással. Ez egyébként egyénileg változik attól függően kinek milyen a koffein toleranciája. 

  • A kávé csak arra jó, hogy felpörgessen

Ez így van, a kávé a legjobb ahhoz, hogy reggel ki tudj ugorni az ágyból és elkezdd a napodat, de van még egyéb más haszna is. A kávéfogyasztásnak vannak más rövid és hosszú távú egészségügyi hatásai is. Rövidtávú, hogy segít éberen tartani, jobb az észlelő készség és a hangulat. És egy idő után rendszeres fogyasztása esetén egyes betegségek kialakulásának csökkenését is támogathatja. Tehát kávézzunk csak rendszeresen!

  • A sötét pörkölésű kávé erősebb

A sötét pörkölésű kávéknak ütősebb, dominánsabb ízviláguk van, mint a világos pörkölésűeknek. Testesebbek és erősebb utóízük is van. A koffeintartalmat tekintve a sötét pörkölésű kávék tényleg kevesebb koffeint tartalmaznak, mint a világosak. 

Ezek tudatában a mai napra is jó kávézást kívánunk Nektek!

Nem utolsó sorban pedig jó nézelődést a weboldalunkon: Kávé webáruház (kavebolt.net)