+36-20/340-0280        

Blog

A reggeli kávé hatásai

Kávébolt.net
2022.03.08 17:54
A reggeli kávé hatásai

A reggeli kávé hatásai

A reggeli kávénk nélkül sokan nem tudunk neki kezdeni a napnak. De vajon milyen hatással van ránk a reggeli kávénk? Mi van akkor, ha közvetlen ébredés után fogyasztjuk el a forró feketénket? Mi most ezt összeszedtük Nektek:

 

- Éberségérzet: a koffein egy stimulálószer, mely az agyba jutva ideiglenesen leállítja bennünk a fáradtságérzetet.

- Felpörget: a koffein serkenti az energia-indukáló adrenalin hormont, valamint a depresszió elhárításában fontos szerepet játszó, hangulatot fokozó kemikáliák termelődését is. 

- Függőség: az agy egy idő múlva hozzászokik a kávéhoz, így a fent említett hatások tompulnak, ami magyarázatot ad arra, hogy egyre nagyobb mennyiséget fogyasztva belőle hogyan leszünk koffeinfüggők, illetve feszültek nélküle. 

- Ezen kívül a kávé antioxidánsokat is tartalmaz, melyek segítik elhárítani és helyreállítani a szervezetet ért bizonyos károsodásokat.

- Ideiglenesen növeli a vérnyomást: az adrenalin növeli a pulzust is, ami általában 3-4 óra múlva visszaáll az eredeti ritmusra.

- Gyorsítja az anyagcserét: vízhajtó hatása miatt a veséket a visszatartott folyadék ürítésére bírja, valamint irritálja a hólyagot is, és felgyorsítja a belek mozgását, ami magyarázatul szolgál arra, miért kell egy csésze kávé elfogyasztása után nem sokkal a mosdóba mennünk. 

Összességében ha a mértékletesség határán belül kávézunk napi rendszerességgel is, úgy élvezhetjük a pozitív hatásait és a kellemes, nyugodt pillanatokat a kávé elfogyasztása alatt. 

A mértékletes kávéfogyasztás egészséges, így mindenképp nézz körül az oldalunkon, és szerezd be mindent, amire szükséged lehet az élvezetes, minőségi kávézáshoz: Kávé webáruház (kavebolt.net)