+36-20/340-0280        

Blog

Vajon mire jó a kávé a fogyasztásán kívül?

Kávébolt.net
2022.11.01 07:54
Vajon mire jó a kávé a fogyasztásán kívül?

A legtöbbünk számára nem indulhat el a reggel a kedvenc feketénk nélkül. A kávé sok esetben megadja azt az energiát, amivel el tudjuk kezdeni a napunkat és elvégezzük feladatainkat. Tipp: a kávéfőzéskor ne dobd ki a zaccot, mert számos pozitív hatással rendelkezik. Felkészültél a legújabb csoda praktikákra?

 

Az ideális légfrissítő: a kiszárított kávézacc minden kellemetlen szagot semlegesít. A kiszárított kávézaccot tedd bele egy már nem használt harisnyába, majd gondosan kösd össze és tárold ott, ahol éppen szükségesnek érzed. Lehet akár autóban, hűtőben, edzőtáskában, fürdőszobában, vagy épp a cipősszekrényben. 

Egy kis extra íz a süteményekbe: előző blogbejegyzéseinkben már megosztottunk veled különleges kávés recepteket, de vajon a kávés browniet próbáltad már? Ha víz helyett kávét alkalmazol az előírt recept összetevőjeként, egyedi ízvilággal találkozhatsz, amit nem érdemes kihagyni. 

Barátunk a narancsbőr ellen: ha bőrápolásról van szó, nem feltétlen szükséges vagyonokat költeni a különböző készítményekre. Elég, ha kávézaccot használsz egy kis kókuszolajjal elkeverve. Körkörös mozdulatokkal masszírozd a bőrödbe, hagyd rajta a keveréket pár percig, majd mosd le. Ismételd az eljárást hetente kétszer a látványos eredmény érdekében.

A kertben is jól jön a kávé: a kávénak nagy hasznát veheted a kertészkedésnél is. Ugyanis nitrogénnel táplálja a földet, így kiváló komposzt alapanyag. Arra fontos ügyelni, hogy a komposztban a kávé aránya ne haladja meg a 20%-ot. A cserepes és kerti virágok is szeretik a kávé jótékony hatását. 

Kandalló tisztítása kávézaccal: a kandalló tisztítás nem egyszerű művelet, ugyanis ilyenkor a szoba levegője megtelik a felkotort hamuval, ami kellemetlen érzés. Ez megelőzhető, ha a hamut először beborítod egy vékony réteg kávézaccal, ezzel megakadályozva azt, hogy a könnyű hamu felszálljon a takarításkor. 

A hasznos tippek ellenére a kávét leginkább mégis a csészénkben, lefőzve és gőzölögve szeretjük, webshopunkban pedig számos újdonsággal találkozhatsz: Kávébolt.net – Kávé webáruház. Több mint 100 féle kávé (kavebolt.net)

Érdemes már az ünnepekre is hangolódni vagy akár a karácsonyi ajándékokat kiválasztani.

Kávébolt.net, kávéházi élmények az otthonodba!