Kedves Vásárlóink!
2024. június 24. július 5. között a személyes átvétel szünetel. A csomagok kiszállítása zavartalan.
Megértéseteket köszönjük!

+36-20/340-0280          

Impresso Sweet7 szemes kávé 250g
Impresso Sweet7 szemes kávé 250g
3 490 Ft

Impresso Sweet7 szemes kávé 250g

Arabica-Robusta arány
100% arabica
Várható kiszállítás
2024.06.27
Raktáron
Kiszerelés
Koffeintartalom
Gyártó
3 490 Ft
Egységár: 13 960 Ft/kg
A vásárlás után járó pontok: 35 Ft
Részletek

IMPRESSO COFFEE ROASTERY - Alapítva 2017.

 

A kávé tudomány, közösség és szenvedély – egyetlen csészébe zárva.
Az alapítást megelőzően pörkölőmesterünk, Körmendi Gábor ideje jelentős részét Dániában töltötte, ahol az egyik legnagyobb szaktekintélytől, Morten Münchow-tól sajátíthatta el a pörkölés tudományát. Ezt egy átfogó, 12 hetes intenzív sensory képzés követte, ahol a kávé ízösszetevőinek pontos elemzését és értékelését sajátította el. Pörkölés során számára a legfontosabb a kávé területi- és fajtajellege mellett az édesség maximális kihangsúlyozása.
A remek alapanyagokról pedig beszerzőnk, Gál Vivien gondoskodik, aki a nemzetközi kávés szervezetnél (SCA) oklevelet szerzett.
Kávéinkat az újonnan piacra lépő lengyel cég, a Coffed SR5-ös pörkölőjén pörköljük, manufakturális körülmények között.

Brazil – Samba

Régió: MinasGerais
Tétel: Samba
Fekvés: 1000 masl
Feldolgozás: Natural
Variáns: Bourbon, Mundo Novo, Catuai
Szüret: Január – December

Specialty tételek – natural feldolgozású specialty kávék Közép- és Dél-Amerika területéről.

 

Pörkölés dátuma: 2024.06.11.

Mit jelent nekünk ez a kávé:

Tökéletes balansz, kimagasló édesség – mindezt úgy, hogy megtartjuk a kellemes klasszikus ízvilágot. Szerettünk volna egy olyan keveréket létrehozni, ahol a testes, kakaós ízeket olyan specialty tételek egészítik ki, amelyek alacsony savasság mellett is nagyszerű ízélményt nyújtanak. Így született meg a Sweet7, szilvalekvár, marcipán és az összes fajta csokoládé édességével.

Ízjegyek: szilvalekvár, mogyoró, marcipán, triplacsoki

Classic Line termékcsaládunkba szerettünk volna egy igazán prémium minőségű blendet készíteni. Hiányát éreztük ugyanis egy olyan komplex, sokrétű kávénak, ami egyaránt remek ízélményt nyújt presszóként, vagy épp tejjel fogyasztva.

Az alapanyagok választásánál egy stabil pontunk volt: az általatok már jól ismert Brazil Samba tételünket használtuk alapnak. Ezt a kávét annak idején íztisztasága, teltsége és kellemes, kakaós-csokis ízvilága miatt választottuk be klasszikus tételeink közé. A keverék gerincét, karakterességét adja tehát – és kerestük mellé azokat a specialty opciókat Közép- és Dél-Amerika területéről, amelyek nem elnyomják, sokkal inkább kiegészítik ízvilágát, komplex irányba terelve a végeredményt.

Keresésünk során a natural feldolgozás tűnt a legmegfelelőbb megoldásnak: édességet, gyümölcsösséget csempésztek az elkészült italba, épp annyit, amennyire szükség volt. Célul nem a savak hangsúlyozását tűztük ki, kimondottan olyan végeredményt szerettünk volna, ahol a savak a lehető legkevésbé dominánsak.

Hét hónap tesztelés, pörkölés, blendelés és alapanyag válogatás után végül megszületett az általunk elképzelt prémium élmény, melynek a beszédes Sweet7 nevet adtuk: rendkívül édes végeredmény a hét hónapos utunk végén.

Nettó súly: 250 g

Csomagajánlatok
Vélemények
Átlagos értékelés:
5 (1 vélemény)
(1)
(0)
(0)
(0)
(0)
Még nem írt véleményt a termékről?
Véleményt írok!
Igazolt vásárlás
Vörös Elemér
2024.03.16
Köszönöm a kávét,nagyon elégedett vagyok a minöséggel,
A továbbiakban is a vásárlójuk leszek.
Tisztelettel:Vörös Elemér
Kiegészítő termékek
Hasonló termékek