Irodánk nyári nyitvatartása a Kapcsolat menüpontban található. 

Kánikula miatt pénteki napokon nem adtunk fel csomagokat.

+36-20/340-0280          

Blog

Hogyan maradhat sokáig friss a pörkölt kávé?

Kávébolt.net
2023.05.16 07:54
Hogyan maradhat sokáig friss a pörkölt kávé?

Hogyan maradhat sokáig friss a pörkölt kávé?

Akik igazán rajonganak a minőségi kávéért, előszeretettel vásárolnak szemes kávét. Felmerülhet a kérdés, hogy felbontás után vajon mennyi ideig marad friss a szemes kávénk, és valóban érdemes-e a fagyasztóba helyezni a kávészemeket? Ahány ember, annyi kávézási szokás, így utánajártunk, hogy mi a legjobb módja annak, hogy a szemes kávénk valóban friss maradjon a csomag felbontása után is.

  1. Vásárolj frissen pörkölt kávét: Ha lehet, vásárold meg a kávét frissen pörkölt állapotban. A frissen pörkölt kávé sokkal tovább marad élvezhető, mint a már hosszabb ideje tárolt változat.
  2. Tárold légmentesen: Az oxidáció a kávé ellensége, ezért a legjobb, ha légmentesen tárolod. A vákuumos csomagolás a legjobb, de ha nincs ilyen lehetőséged, akkor használj légmentes tárolóedényt vagy zacskót.
  3. Tárold hűvös helyen: A meleg helyeken a kávé gyorsabban elveszíti az aromáit. Ezért érdemes hűvös, száraz helyen tárolni, például a kamrában.
  4. Ne tárold a hűtőben: Bár sokan azt gondolják, hogy a hűtőben tárolás segít a kávé frissességének megőrzésében, ez nem így van. A hűtőszekrény nedvességtartalma rontja a kávé minőségét, és a kávé olyan szagokat és ízeket vehet fel, amelyek nem kívánatosak.

Ha betartod ezeket a tippeket, akkor a pörkölt kávé sokáig friss marad, és igazi kávéházi élményeket tudsz az otthonodban is teremteni.

Bevált praktikánk: a kilós kávét néhány részre oszd szét, majd tedd bele húzózáras zacsiba, nyomd ki belőle a levegőt, zárd le. Húzd át néhányszor folpackkal, majd rakd hűvös és sötét helyre, ha nincs ilyened, borítsd be alufóliával. Azt az adagot, amit naponta használsz, a Coffeevac vákuumos dobozokban tudod egyszerűen frissen tartani, miközben könnyen hozzáférsz.

Néhány termékajánlót is hoztunk a cikk végére, íme a kihagyhatatlan lehetőségek:

  1. Caffé Pompeii Penelope szemes kávé, ha karakteres nápolyi ízvilágra vágysz:   Caffé Pompeii Penelope szemes kávé
  2. Impresso Brazil-India szemes kávé, ha a testes és fűszeres kávét szereted: Impresso Brazil India szemes kávé
  3. Goppion Speciale Bar espresso szemes kávé, a varázslatos kávéházi hangulatért az otthonodban: Goppion Speciale Bar Espresso szemes kávé

Kávébolt.net, ahol a kávézás művészetét új szintre emeljük!