Irodánk nyári nyitvatartása a Kapcsolat menüpontban található. 

Kánikula miatt pénteki napokon nem adtunk fel csomagokat.

+36-20/340-0280          

Blog

A szezon slágere: avagy így készítsd el a tökéletes espresso tonicot, ami garantáltan felébreszt!

Kávébolt.net
2023.05.25 07:54
A szezon slágere: avagy így készítsd el a tökéletes espresso tonicot, ami garantáltan felébreszt!

A szezon slágere: avagy így készítsd el a tökéletes espresso tonicot, ami garantáltan felébreszt!

Az egyszerre fanyar és frissítő italt a nyári szezon legfelkapottabb italai közé sorolják. Ahogy a nyári időszakban az utcákon sétálunk, a teraszokon gyakran találkozhatunk szebbnél szebb koktélokkal, amelyek espressot és tonikot tartalmaznak. A kávé alapú koktélok közül valóban dobogós helyet foglal el ez az ital, így kísérletezzünk vele bátran.

A recept északról származik, a skandinávok ötlete nyomán terjedt el, főleg az úgynevezett speciality kávék rajongói körében. Az espresso tonichoz ugyanis világos pörkölésű kávét érdemes használni, ez a fajta rendelkezik inkább citrusos jegyekkel, amely jól illik ehhez a koktélhoz.

A webshopunkból érdemes ezeket választani hozzá:

https://www.kavebolt.net/Caffe-Pompeii-Circe-szemes-kave-1kg

https://www.kavebolt.net/Caffe-Pompeii-Penelope-szemes-kave-1kg

A recept előtt röviden összefoglaljuk, hogy miért érdemes elkészítened ezt a kávéalapú koktélt:

Ízélmény: az erős, keserű kávé íze jól harmonizál a tonik citrusos és enyhén kesernyés ízével, ami nagyon kellemes ízélményt eredményez. A nyári hőségben pedig valóban felfrissít!

Könnyen elkészíthető: percek alatt kész és számos lehetőséget kínál a kreatív kávéitalok kedvelőinek. Az elkészítéséhez csak néhány alapvető hozzávalóra van szükség (kávé, tonik, jég), és könnyedén lehet variálni a kávéfajta, a tonik és a díszítési lehetőségek szerint.

Felpörget: a koffeint kedvelőknek kötelező! Az eszpresszó és a tonik kombinációja nemcsak finom ízt eredményez, hanem tartalmazza a koffeint is, amely energiával tölt fel.

Hozzávalók 2 személyre:

-2 csésze eszpresszó

-3 dl tonik

- ízlés szerint jégkocka

- ízlés szerint lime,  citrom vagy narancs

- mentalevél díszítéshez

Elkészítés:

A legfontosabb, hogy a kávét mindig frissen főzzük le. Majd tegyünk a poharakba jégkockákat, és öntsük rá a tonikot. Ezután lassan csorgassuk rá a kávét, majd ízlés szerint díszítsük mentalevéllel. Ha még fanyarabb ízt szeretnénk, egy-két csepp lime- vagy citromlevet is önthetünk bele,  vagy kísérletezhetünk a narancs ízével is.

Ugye, hogy neked is meghoztuk a kedved ehhez az üdítő italhoz?

Kávébolt.net, kávéházi élmények az otthonodba!