+36-20/340-0280          

Impresso Brazil szemes kávé 1kg
Impresso Brazil szemes kávé 1kg
9 100 Ft

Impresso Brazil szemes kávé 1kg

Arabica-Robusta arány
100% arabica
Várható kiszállítás
2024.06.25
Alacsony készlet
Kiszerelés
Koffeintartalom
Gyártó
9 100 Ft
Egységár: 9 100 Ft/kg
A vásárlás után járó pontok: 91 Ft
Részletek

IMPRESSO Coffee ROASTERY - Alapítva 2017.

 

A kávé tudomány, közösség és szenvedély – egyetlen csészébe zárva.
Az alapítást megelőzően pörkölőmesterünk, Körmendi Gábor ideje jelentős részét Dániában töltötte, ahol az egyik legnagyobb szaktekintélytől, Morten Münchow-tól sajátíthatta el a pörkölés tudományát. Ezt egy átfogó, 12 hetes intenzív sensory képzés követte, ahol a kávé ízösszetevőinek pontos elemzését és értékelését sajátította el. Pörkölés során számára a legfontosabb a kávé területi- és fajtajellege mellett az édesség maximális kihangsúlyozása.
A remek alapanyagokról pedig beszerzőnk, Gál Vivien gondoskodik, aki a nemzetközi kávés szervezetnél (SCA) oklevelet szerzett.
Kávéinkat az újonnan piacra lépő lengyel cég, a Coffed SR5-ös pörkölőjén pörköljük, manufakturális körülmények között.

Impresso Coffee Roaster - Brazil Samba espresso készítéséhez pörkölt kávé

Brazil Samba
Régió: Minas Gerais
Tétel: Samba
Fekvés: 1000 masl
Feldolgozás: Natural
Variáns: Bourbon, Mundo Novo, Catuai
Szüret: Január – December

Ízprofil: krémesen testes, kakaós, mogyorós, karamellás ízjegyekkel

 

Pörkölés dátuma: 2024.06.11.

 

KLASSZIKUS ESPRESSO ÉLMÉNY

Brazília a világ vezető kávétermelő országaként méltán ismert klasszikus, karakteres, édes-csokoládés ízvilágú kávéiról. Ugyan az ország területe nagyrészt alacsony fekvésű (1000 méter tengerszint feletti magasságon terül el az ültetvények nagy része), ami az Arabika számára kényes lehetne, nagyszerű klímájának és a modern gazdálkodási folyamatoknak köszönhetően Brazília végre kiléphet a tömegtermelésre „gyártott kávék” sorából.
Az évek során a mennyiségorientált termelést a fenntarthatóbb, minőségközpontú szemlélet váltotta fel, mely folyamat a déli kávérégiókban kezdődött meg. A változás sok újdonságot hozott. Leálltak a gépi szüretekkel, amely nemcsak a szüret minőségi javulásával járt – hiszen a gépek leválogatás nélkül szüretelnek -, de a kávécserjék is egészségesebbek, épek maradnak. Ezt követően egy újabb leválogatás következik, kikerülnek a tételből a túlérett, hibás szemek is. A folyamat kiemelkedő fontossággal bír, hiszen egyetlen gyorsabban fermentálódó szem is jelentős ízváltozást eredményezhet a végső termékben.
Minas Gerais régió Brazília leggazdagabb kávétermelő vidéke, nemcsak szerencsés elhelyezkedése, hanem fenntartható törekvéseinek köszönhetően is. Több kávés civil összefogás, kisgazdaságok és remek újítások találhatóak a vidéken – mindamellett a legzamatosabb, édesebb kávék is innen érkeznek.
A specialty kávéra mutatkozó nagy igény hozta a legnagyobb minőségi változást is. A leválogatott szemeket folyamatos ellenőrzések mellett dolgozzák fel.
A Samba tétel egy igazi klasszikus. Ún. száraz eljárással készülnek, melynek lényege, hogy a szemek a gyümölcshéjban a napon száradnak, amíg el nem érik a meghatározott nedvességtartalmat (11-13%). A folyamat során a gyümölcshúsban levő cukrok fermentálódnak, mely meghatározza a kávé végső ízvilágát: egy kimondottan telt, testes csésze espresso, karamellás édességgel, mogyoró és barnacukor ízjegyeivel.
Tökéletes akár feketén, akár tejjel fogyasztva.

 

Nettó súly: 1 kg

 

 

 

Csomagajánlatok
Vélemények
Átlagos értékelés:
5 (4 vélemény)
(4)
(0)
(0)
(0)
(0)
Még nem írt véleményt a termékről?
Véleményt írok!
Igazolt vásárlás
Lajkó-Kovács Katalin
2023.06.22
Egy jó barátom ajánlásával kerestük meg a webáruházat. Gyors és pontos kiszolgálásban volt részünk. A kávé finom és ízletes. Lágy kellemes ízű.
Igazolt vásárlás
Borbély Judit
2023.05.24
Azt hiszem ez lesz az egyik kedvencem, lágy, nem túl savas, tej és cukor nélkül is jóízű.
Igazolt vásárlás
Mátyás Ildikó
2023.05.19
Általunk nagyon kedvelt kávé. Az ALAP kávénk.
Igazolt vásárlás
Maros Gergely
2023.02.23
Sűrű, krémes, olaszos ízvilág. Közepesen sötét pörkölés, látszanak az olajcseppek a kávébabok felszínén.
Hasonló termékek