Irodánk nyári nyitvatartása a Kapcsolat menüpontban található. 

Kánikula miatt pénteki napokon nem adtunk fel csomagokat.

+36-20/340-0280          

Impresso Brazil-Colombia szemes kávé 250g
Impresso Brazil-Colombia szemes kávé 250g
3 050 Ft

Impresso Brazil-Colombia szemes kávé 250g

Arabica-Robusta arány
100% arabica
Várható kiszállítás
2024.07.29
Raktáron
Kiszerelés
Koffeintartalom
Gyártó
3 050 Ft
Egységár: 12 200 Ft/kg
A vásárlás után járó pontok: 31 Ft
Részletek

IMPRESSO COFFEE ROASTERY - Alapítva 2017.

A kávé tudomány, közösség és szenvedély – egyetlen csészébe zárva.
Az alapítást megelőzően pörkölőmesterünk, Körmendi Gábor ideje jelentős részét Dániában töltötte, ahol az egyik legnagyobb szaktekintélytől, Morten Münchow-tól sajátíthatta el a pörkölés tudományát. Ezt egy átfogó, 12 hetes intenzív sensory képzés követte, ahol a kávé ízösszetevőinek pontos elemzését és értékelését sajátította el. Pörkölés során számára a legfontosabb a kávé területi- és fajtajellege mellett az édesség maximális kihangsúlyozása.
A remek alapanyagokról pedig beszerzőnk, Gál Vivien gondoskodik, aki a nemzetközi kávés szervezetnél (SCA) oklevelet szerzett.
Kávéinkat az újonnan piacra lépő lengyel cég, a Coffed SR5-ös pörkölőjén pörköljük, manufakturális körülmények között.

 

Espresso blend a tökéletes keverék

Brazil – Samba

Régió: MinasGerais

Tétel: Samba

Fekvés: 1000 masl

Feldolgozás: Natural

Variáns: Bourbon, Mundo Novo, Catuai

Szüret: Január – December

 

Colombia – Excelso

Régió: Risaralda

Szervezet: Asoapia

Fekvés: 1600 – 1900 masl

Feldolgozás: mosott

Variáns: Caturra, Typica

Szüret: Április – Július

Ízprofil: krémesen testes, kakaós, mogyorós, karamellás, kellemes citrusos savakkal és kiemelkedő édességgel.

Pörkölés dátuma: 2024.06.11.

Nettó súly: 250 g

 

Mit jelent nekünk ez a kávé:

Kiegyensúlyozott kellemes keveréke a brazil és kolumbiai kávénknak: egyszerre karakteres, testes, sűrű krémmel és kimagasló édességgel. Nagymamámnak ebből vittem először, mikor ki szeretett volna próbálni valamilyen egészen új élményt, és teljesen odáig volt érte.

Keverékünk megalkotásánál az a cél vezérelt, hogy megtaláljuk azokat a termőterületeket és arányokat, amelyek amellett, hogy a klasszikus kávézás élményét minőségi szinten biztosítják, a magashegységi kávék édes-savas ízvilágát is belecsempészik a csészébe. Választásunk így a világ vezető kávétermő országai közül Brazíliára és Kolumbiára esett.

Brazília a világ vezető kávétermelő országaként méltán ismert klasszikus, karakteres, édes-csokoládés ízvilágú kávéiról.

 

A Minas Gerais régió Brazília leggazdagabb kávétermelő vidéke, nemcsak szerencsés elhelyezkedése, hanem fenntartható törekvéseinek köszönhetően is. Több kávés civil összefogás, kisgazdaságok és remek újítások találhatóak a vidéken – mindamellett a legzamatosabb, édesebb kávék is innen érkeznek. A specialty kávéra mutatkozó nagy igény hozta a legnagyobb minőségi változást is. A leválogatott szemeket folyamatos ellenőrzések mellett dolgozzák fel.

 

A Samba tétel egy igazi klasszikus. Ún. száraz eljárással készülnek, melynek lényege, hogy a szemek a gyümölcshéjban a napon száradnak, amíg el nem érik a meghatározott nedvességtartalmat (11-13%). A folyamat során a gyümölcshúsban levő cukrok fermentálódnak, mely meghatározza a kávé végső ízvilágát: egy kimondottan telt, testes csésze espresso, karamellás édességgel, mogyoró és barnacukor ízjegyeivel.

 

Kolumbiába a kávétermelés kultúrája ugyan később érkezett, mint Brazil szomszédjához, mára azonban a kolumbiai kávét a legjobbak között tartják számon, jelenleg a világon a harmadik legnagyobb kávétermelő ország. Domborzati változatossága a termelésben is megmutatkozik: a legkülönfélébb ízjegyekkel és profilokkal érkeznek onnan kávék. A kiválasztásnál mi olyan területet kerestünk, ami telt gyümölcsösségével remek kontraszt a klasszikus kávékkal szemben.

 

A Risaralda régióban található Asoapia szervezet 10 kistermelő tételeit vásárolja fel a mosóállomásról. A farmerek délelőtt kézzel szüretelnek, alaposan ügyelve, hogy a gyümölcshúst meg ne sértsék, délután pedig sor kerül a magozásra. A szemeket ezután általában 16-24 órán át szárazon fermentálják. Ezután egy betoncsatornában kétszer-háromszor is átmossák, mielőtt a kis szárító gépben, nagyjából 25-40 óra alatt készre szárítanák a szemeket.

 

A két tételt 80-20% arányban vegyítve tökéletes végeredményt kapunk: egy testes, krémes csésze kávé, mely megőrzi igazi olaszos karakterét, mégis kiegyensúlyozottan élénk, kellemes citrusos savakkal, narancsvirág édességgel.

 

 

Csomagajánlatok
Vélemények
Átlagos értékelés:
4 (1 vélemény)
(0)
(1)
(0)
(0)
(0)
Még nem írt véleményt a termékről?
Véleményt írok!
Igazolt vásárlás
Farkas András
2024.01.25
Kellemes aromájú kávé. Valahol a nápolyi és a milánói ízvilág között. Külön kiemelném a szájban hosszan tartó kellemesen kesernyés-édeskés utóízt.
Kiegészítő termékek
Hasonló termékek